Fars dag-pyssel – 6 förslag på present att göra med barn

På söndag är det dags att fira alla underbara pappor på Fars dag! Få föräldrar blir så glada som när de får en present som deras barn gjort själv, så därför har vi listat sex förslag på pyssel att göra med barnen att överraska pappa med.

Fars dag närmar sig med stormsteg. Har varken du eller barnen klurat ut hur ni ska överraska pappan i huset än? Lugn, LOPPI har laddat upp med sex tips på pyssel som snabbt och enkelt resulterar i fina fars dag-presenter. Det mesta som behövs till de olika pysslen är sånt en småbarnsfamilj ofta redan har hemma, så förhoppningsvis behöver ni inte ens springa till affären!

Läs också: ”Present till fars dag – bloggarnas bästa tips”

6 pysseltips till fars dag!

Hylla pappa med ett pärlat fars dag-kort

Kreativa Karin visar hur du gör ett pärlat fars dag-kort tillsammans med ditt barn!

Alltid lika Kreativa Karin visar på LOPPItv hur du tillsammans med ditt barn sätter ihop en tavla, eller ett kort, av en klassisk pärlplatta. Det här blir inte bara en personlig och rolig present, utan också en mysig och (eventuellt) lugn stund av kvalitetstid tillsammans med ditt barn. Här kan du se hur du gör för att pyssla ett fars dag-kort med pärlor!

Läs också: ”Vilken overall är bäst i test 2016? Här är topplistan!”

Ge ett presentkort som gör livet lättare

Alla föräldrar har väl någon gång önskat sig bort från såväl diskberg och dammsugsmarathon som utmaningen att komma på och laga kvällens middag? Plocka fram papper, pennor och kanske lite glitter och paljetter och låt barnen sätta ihop ett presentkort på just det där som alla föräldrar drömmer om att få vila ibland. Låt barnen välja om de vill ge bort ett diskrace eller en middag – eller kanske både och?

Baka till fars dag

Hanna ger tips på recept att baka till fars dag

Låt barnen bjuda in hela familjen till en fika för att hylla pappa! LOPPIs bakbloggare Hannas bageri bjuder bland annat på recept på ljuvliga banoffee-bollar som går att baka helt utan ugn, och en tårta som heter duga i form av en chokladboll fylld med jordgubbsgrädde. Lika roligt att baka som gott att äta!

Läs också: ”Världens bästa kladdkaka? Här är 11 recept du kommer älska!”

Porträttera familjen

Vilka gör de härligaste familjeporträtten? Barnen såklart! Kitta dem med papper och pennor i olika färger och utmana dem att porträttera familjen. Vi lovar, pappan kommer bli lika bubblig inombords som rörd av den här megagulliga presenten.

Gör ljuslyktor att lysa upp novembermörkret med

DIY: Enkel ljuslykta till fars dag - Kreativa Karin visar hur!

Vad saknar man mest i november? Ljus såklart! Förvandla en glasburk och ett gäng plastskedar till en fin ljuslykta att ge bort på fars dag. Kreativa Karin visar steg för steg hur ni sätter ihop ljuslyktan här.

 

På söndag är det fars dag och vad passar då inte bättre än att tacka din pappa för allt han gjort, lite extra mycket. Se i videon nedan.

 

Läs också

  1. 4 smarriga kladdkakor du måste baka!
  2. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  3. Present till fars dag - bloggarnas bästa tips!