Discokalas för barn – allt du behöver veta

Discokalas

Discokalas för barn är det perfekta sättet att skapa glädje, dans och skratt. Med rätt musik, dekorationer och aktiviteter kan du förvandla ditt hem till en lysande dansgolv och ge ditt barn och deras vänner en minnesvärd fest. Här är några tips och idéer för att göra discokalaset till en succé!

Discodekoration för att sätta stämningen

Skapa den perfekta discokänslan genom att dekorera festlokalen med glittriga och färgglada föremål. Häng upp discokulor, girlandrar och färgglada ballonger för att ge rummet extra liv. Använd neonfärger för att skapa en häftig ljuseffekt och sätt på musik som får alla att röra på sig. Är barnen större kanske de uppskattar en glittrande fotovägg?

Glittrande kläder och accessoarer för små stjärnor

Uppmuntra gästerna att klä sig i glittriga och festliga kläder. Erbjud dem att använda smink och glittriga accessoarer för att känna sig som riktiga stjärnor på dansgolvet. Du kan till och med ha en utklädningshörna med peruker, solglasögon och glitterhattar för extra glamour.

Dansaktiviteter och tävlingar som sprider glädje

Organisera roliga dansaktiviteter och tävlingar för att hålla energin uppe. Ha en danstävling där barnen kan visa upp sina bästa moves och ge ut priser till de som imponerar mest. Du kan också ha en limbo-dans, där barnen försöker dansa under en låg pinne utan att nudda den. Eller kan man köra lekan där barnen dansar och när det blir tyst ska alla frysa till is! Den som rör sig åker ut, sist kvar vinner!

Disco-mat för hungriga dansare

Se till att ha en läcker discobuffé med barnvänliga snacks och godsaker. Gör en egen ”matdisco” med små hamburgare, pizzabitar, fruktspett och färgglada drycker. Glöm inte att inkludera några hälsosamma alternativ för att balansera ut festmaten. Morötter och gurka med dipp är ett tips.

Discotips för att göra festen minnesvärd

För att göra ditt discokalas ännu mer minnesvärt kan du överväga att anlita en professionell DJ eller leda danslekar själv. Se till att ha en spellista med barnvänliga hits och involvera alla i dansaktiviteterna.

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

  1. 3 tips för kalaskänsla i vardagen!
  2. 22 frågor som reder ut – är ditt barn högkänsligt?
  3. 3-års trots: Så hanterar du en arg treåring
  4. 10 roliga skämt för barn som garanterat leder till skratt
  5. 10 tips för en bättre familjeekonomi - spartipsen du inte har råd att missa