8 saker vi stör oss på hos andra förskoleföräldrar

När barnen börjar förskola är det mycket nytt, både för barn och vuxna och en del saker är inte lika lätt att handskas med, fast man måste! Här är en lista på 8 saker vi stör oss på hos andra förskoleföräldrar.

1. Skickar sjuka barn till förskolan

Det är ju GIVETVIS ett big NO NO att stoppa i sitt sjuka barn en alvedon och hoppas på det ”bästa”. Det behöver väl knappast nämnas att det är värst för barnet, men även för kompisarna, personalen och nästa familj som behöver deala med sjukdom och smitta som de annars kanske hade sluppit…

2. Trissar upp presentköpen

Visst är pedagogerna som tillbringar sin vardag med våra barn superhjältar, och de förtjänar det bästa! Och att ge en gåva för att visa sin uppskattning kan aldrig vara fel. Med det sagt är det ändå liiite irriterande med de där föräldrarna som levererar ett presentkort på en spahelg i en korg full av delikatesser och en handskriven bok om varför just hen är den bästa pedagogen i världen. Vi andra som köpt en lite blomma, skrivit ett kort sjunker ner djupt i polokragen.

3. Smiter från ansvaret

Visst finns det alltid de föräldrarna som lyckas ducka de tråkigaste och mest tidskrävande uppgifterna? När frågan på föräldramötet kommer upp om vem som vill sköta städdagen på gården, baka till sommaravslutningen och sitta med i föräldrarådet lyckas de mumla en bortförklaring och smita ansvaret. Och kvar blir samma föräldrar som vanligt.

4. Ger ditt barn idéer

Ni hämtar era barn samtidigt, du med svettig rygg och en mailkorr som plingar i takt med en valfri babblarna-film och den andra föräldern med en uppsyn som att de kan ta sig an hela världen. Sedan orerar hen vitt och brett om aktiviteterna de ska göra efter förskolan som till exempel åka och köpa glass, besöka ett lekland och ha playdate med halva grannskapet. GIVETVIS, så ditt barn hör, och också kommer på dessa enastående idéer. Du som fokuserade på att ens komma hem i ett stycke och lyckas få till en middag med falukorv och makaroner. Tack för den.

5. ”Lånar” extrakläder

Du ser hur lille Kalle går hem med ditt barns mjukisbyxor och får till svar att personalen lånat ut era extrakläder eftersom Kalle saknade sina. Helt fine, om det inte var för att du sen får tjata tillbaka dem och då otvättade.

6.  Outar dig på föräldramötet

Ni sitter på föräldramötet och förskolechefen frågar vem som vill bli ordförande i föräldrarådet. Tystnaden är talande tills den där föräldern lyfter fingret och föreslår DIG! Eftersom du känner alla och alltid är så engagerad och insatt…

7. Hälsar inte

Ok, man har inte valt vilka ens barn ska gå på förskolan med och man behöver inte bli bästa vänner, MEN. Ett vänligt leende och en presentation när man ses för första gången skapar ändå ett härligare klimat. Fullt förståeligt att det kan vara stressigt vid lämning och hämtning, men ett hej kan vem som helst kosta på sig.

8. Tror att deras barn är unika

Alla har vi världens bästa och mest fantastiska barn. Så är det ju. Men typen som inte vill sluta hålla föredrag på föräldramötet om just SITT barn, om allt tokigt och skojigt och gulligt hen pysslar med på förskolan borde tystas. Alla är vi där av samma anledning, och alla har vi en liten superstar där hemma som är något alldeles extra.

Artikelbild: Unsplash