6 anledningar att gå till förskolan istället för att ta bilen

Att tänka på miljön och våra barns framtid på vår jord är viktigare än någonsin. Men det kan ofta kännas övermäktigt och svårt. Många tänker ”det spelar ingen roll vad jag gör ändå”, fel! Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Därför har vi på LOPPI startat vår satsning Miljöhjältar. Varje vecka dyker det upp en ny miljöutmaning som är så enkel att alla ska kunna genomföra den, alla kan vara med och dra #mittstråtillstacken. 

Veckans utmaning lyder: Promenera mera! Gå till eller från förskolan eller skolan. Har du för långt är det ok att parkera bilen längre bort.

 6 anledningar att gå till förskolan/skolan istället för att ta bilen:

1. Rörelse ger ökad koncentration 

Forskning visar att om man rör på sig förbättrar vi vår inlärningsförmåga och koncentrationsförmåga. Studier har visat att barn och ungas läsförståelse kan öka markant av 12 minuter fysisk aktivitet innan en lektion, och att så lite som 4 minuter fysisk aktivitet kan öka uppmärksamheten.

Läs också: 5 presenter du kan göra själv

2.Du kan lära ditt barn fler färger, former och siffror

Passa på att räkna bilarna som passerar men gör det på engelska så barnen får träna sina språkkunskaper på vägen. Nästa dag kan ni träna färger! På så sätt får ni in både matematik och språk på ett enkelt och roligt sätt under morgonpromenaden.

3. Ni får gå en gratis safaritur 

Säg att ni ska ge er ut på tigerjakt och ta fram bästa ”spanarögonen”. Bara fantasin kommer sätta gränser för vilka djur ni passerar på vägen till förskolan. Ni kan väl ramsan när ni ska korsa vägen?: ”Ingen buss, ingen bil, ingen krokodil”.

4. Ni mår bra av D-vitamin

Alla människor behöver d-vitamin och det vi får i oss under sommarhalvåret kan faktiskt lagras i kroppen till den mörkare årstiden. Så passa på att tanka era kroppar med lite extra d-vitamin till och från förskolan.

Läs också: 5 färgglada middagar

5. Barnen får plocka fredagsbuketten

Den här årstiden när det dyker upp fina blommor här och där kan du låta barnet plocka veckans fredagsbukett. På så sätt sparar du lite pengar på att inte köpa blommor och hur fint är det inte med en egenplockad blombukett på bordet?

6. Du får hålla ditt barn i handen

Att hålla sitt barn i handen och höra hens funderingar om stort om smått är något av det bästa som finns. Imorgon låter vi bilen stå va?

Genom att lämna bilen hemma får du inte bara uppleva allt ovan, du hjälper också miljön genom minskade koldioxidutsläpp.

källor: Generation pepplivsmedelsverket

Läs också

  1. 5 presenter du kan göra själv som garanterat kommer uppskattas
  2. LOPPIsarna erkänner sina miljösynder...
  3. 6 viktiga poddar om miljön och klimatet