Så här håller du barnen varma i vinter

Barnkläder vinter

När vinterkylan är här behöver du tänka på hur du ska klä ditt barn så de inte fryser i onödan. Nedan kan du läsa vår guide om hur du klär barnen på ett praktiskt och trendigt sätt. Tänk på att inte klä för varmt om barnet är ute och rör sig mycket. 

*denna artikel innehåller reklamlänkar

Mössa, vantar och nackvärmare

Mössor är viktiga då mycket av kroppens värme försvinner via huvudet. För att bevara kroppsvärmen bör du alltså ha en värmande mössa. Vi har hittat denna stiliga mössa hos Uniqlo som är en japansk e-handlare med fokus på hållbara och kvalitativa kläder. 

Mössa vinter

Här hittar du mössan på bilden

Ett par värmande vantar gör så satt barnet kan röra vid saker utomhus utan att börja frysa. Det kan även vara klokt att hitta ett par vantar som är vind- och vattentåliga om barnet leker i snön. Vi har exempelvis hittat dessa två par. 

Här hittar du vantarna ovan

Här hittar du vantarna ovan

Det blir lätt kallt om halsen och ansiktet och då kan det vara skönt att ha en nackvärmare. Vi har hittat denna nackvärmare som passar bra om barnet är ute och rör på sig mycket. 

Nackvärmare Uniqlo

Här hittar du nackvärmaren i bilden ovan

Bra att tänka på när du klär ditt barn

Första lagret

Använd underställ i mjukt och värmande tyg. Hitta ett underställ med bra passform så det är bekvämt att röra sig utomhus. Försök även hitta ett underställ som absorberar svett på ett bra sätt. Detta då svetten kan kyla ner barnet.

Andra lagret

Fleece är ett bra material att ha under jackan. Det är ett värmande och skönt material att ha på sig. Här har vi gjort en artikel om fleecekläder.

Tredje lagret

Här kan du välja mellan jacka och byxa alternativt overall. Tänk på att hitta en jacka som både är vind- och vattentät. Detta är särskilt viktigt då barn ofta gillar att leka i snön. Även svag vind kan kyla ner barnet även om temperaturen inte är alltför låg. 

Läs mer här

Flanellkläder till barnen

Fleece håller barnen varma i vinter och är lätta att tvätta

Uniqlo donerar 1 000 000 klädesplagg till flyktingar

Svenska OS lagets tävlingskläder 2022

Cashmere crew neck

Cashmere polo turtleneck

*artikelbild från Canva