Filippa Rådin: ”Jag för vårt moderskepp stadigt framåt i vår familj”

MagnusFond-filippa-radin

Filippa Rådin är vår nya toppbloggare på LOPPI! Vi kommer att få följa med Filippa i hennes händelserika vardag med sin fru Anja och deras tre barn. Vi fick en intervju med Filippa där hon berättar om sin kommande underställskollektion tillsammans med sin fru Anja och hur deras mammaroller skiljer sig åt. Varmt välkommen till LOPPI, Filippa! 

Du har 1000 järn i elden, berätta om allt du pysslar med just nu?
– I december ökar tempot rätt ordentligt. Allt julpyssel man vill göra med barnen och hemmet ska få sin vinterskrud. Just idag ska Anja och jag till frisören. Vi går nästan alltid tillsammans så kan Jessica som är vår frisör klippa den ena när den andra sitter i färg, då behöver det inte bli heldag för oss båda. Efter frisören blir det en tur på stan. Vi ska gästa nyhetsmorgon om några dagar. Jag har en vision om vilka kläder vi ska ha på oss men behöver fundera på alternativ. Andra galor är också på gång så jag behöver titta runt och hitta lite inspiration. Den här veckan måste vi också besluta oss om vi ska ha en online popup-shop för min och Anjas underställskollektion ANJA WOOL by Craft. Det är alltid lite plock kring en popup-shop men samtidigt vill vi att det ska vara enkelt att få tag i våra plagg.

– Till luciahelgen åker vi upp till Åre. Där Anja ska tävla i en kändisparallell och inför det måste vi även se till att hon får en del träning så att hennes kropp klarar av belastningen i skidbacken. Efter graviditeten har hon inte riktigt hunnit tillbaks i samma styrka som tidigare. Om jag får tid över ska jag hinna göra nya kransar till ytterdörrarna plus hinna köpa några nya julstjärnor till vissa fönster som känns som ett måste.

Du är bara en sådan klippa Filippa, och nu har du och frugan blivit utsedda till Årets Inspirationsmamas också, vad betyder det för er?
– Det är en stor ära att bli Årets Inspirationsmammor. I nästa nummer av Mama pryder vi omslaget samt är med i ett stort fint reportage i tidningen. Det är första gången vi ställer upp som familj i en tidning. Men det känns viktigt för oss att dela med oss om det är så att vi kan bidra med lite inspiration. Vi är och har alltid varit väldigt tydliga med våra värdegrunder och när det sedan uppmärksammas så blir vi väldigt stolta. Hoppas i framtiden att vi kan fortsätta jobba med att ge mycket av oss själva och finnas där för andra. I och med att vi är offentliga personer så är det viktigt att våga stå för vad man tycker.

På vilket sätt skiljer sig ditt och Anjas mammaskap, är någon av er mer nojig än den andra?
– Jag och Anja är väldigt olika som personer och vi skiljer oss en del som föräldrar. Jag tror verkligen på mixen mellan oss. Anja är strukturerad och effektiv, älskar att ta saker på uppstuds och hitta leken i vardagen. Jag är lite mer lugn, omhändertagande och har mer tålamod, allt behöver inte gå i 120km/h. Anja har tränat i hela sitt liv på att våga och tänja på gränser. Hon utmanar både mig och barnen att testa oss fram. Men omkring färg, saxar och pyssel blir Anja alltid lite oroad över att det ska bli kaos. Men i kaos skapar man underverk. Jag för vårt moderskepp stadigt framåt i vår familj. Bakom mitt kreativa kaos finns alltid en tydlig tanke.

Filipparadin

Det måste vara en ynnest att kunna jämföra graviditeter och även på riktigt förstå vad den andre går igenom, vad har detta betytt för dig?
– Vi har haft lyxen att kunna vara gravida båda två. Det har gett oss båda en trygghet och förståelse för varandra.

När tycker du att din fru är som allra vackrast?
– När Anja var gravid var hon smashing men självklart finns det många andra tillfällen då jag tittar på henne som får min kropp att bubbla . Ofta är det tillfällen i vardagen när vi är ute och tar en långpromenad eller är uppe i backen och åker skidor. Små korta ögonblick då min kropp fylls av kärlek till henne.

Vad kan läsarna förvänta sig att läsa om i din blogg?
– Jag hoppas att jag ska kunna inspirera med kreativa projekt, intressanta samarbeten, livet med min familj, inredning, mode och tankar kring livet och vardagen. I korta drag är det: Det riktiga livet i min värld!

VARMT VÄLKOMMEN TILL LOPPI!

Fotograf: Magnus Fond

 

Ni hittar Filippas blogg här ››

 

Läs också

  1. Gabriella Joss - Ny toppbloggare på LOPPI!
  2. Hannah Graaf: "Jag tycker att man alltid ska följa sin egen stil!"