8 saker att göra på höstlovet under 50-lappen!

8 saker att göra på höstlovet under 50-lappen!

Några tips på vad man kan göra under höstiga dagar på lovet med barnen. Det behöver dessutom inte kosta skjortan.

  1. Lövjakt och dela ut hösthälsningar. Höstens färgglada löv är en av de bästa sakerna med hösten, att plocka löv i olika former och färger brukar uppskattas. Ta med en påse ut i skogen eller en allé där det finns mycket löv, plocka ihop era vackraste. Ett tips är att också packa ned lite picknick och efter att ni har fikat kan ni undersöka löven. Vilken färg finns det mest av? Kan du hitta två löv som ser likadana ut? Vilket är störst? Löven kan ni se måla på och trycka på papper. När färgen sedan har torkat kan ni skriva hösthälsningar och sedan dela ut konstverken till några som bor inom promenadavstånd. Då blir det en aktivitet till en annan dag under lovet där ni delar ut hälsningarna – mycket uppskattat!
  2. Dramatisera eller sjung. Beroende på barnens ålder kan man göra en egen dramatisering, Bockarna Bruse brukar vara väldigt populärt. En extra finess på det hela kan vara att spela in föreställningen med  telefonen så kan ni sen titta på den om och om igen. Om barnen är mindre kan man göra samma sak fast välja ut ett par sånger som man sjunger tillsammans och sen spelar in.
  3. Utnyttja det som finns i er närhet. Biblioteket, 4H-gård eller museum. Många kommuner ordnar med gratis aktiviteter som teater och gymnastik under lov, gå in och läs på er kommuns hemsida för info.
  4. Hitta en ny lekplats. Hitta en lekplats som ligger en bit ifrån er, oftast blir leken hur rolig som helst när man hittar något nytt och inte besöker den vanliga lekparken. Finns säkert flera inom er kommun som ni inte testat alls eller så många gånger. Packa till exempel ner en frukt eller smörgås, det gör ofta upplevelsen till något extra.
  5. Geocaching. Leta efter skatter! – Ett säkert tips på något roligt att göra, här får du info om hur det funkar.

Fler av tipsen hittar du i Sariannes blogg!