Öka dina chanser att bli gravid – 7 tips att följa

gravid

Att bli gravid är inte det lättaste för alla, för en del kan det ta över ett år innan pluset på stickan kommer. Här är tipsen som kan öka dina chanser att bli gravid.

Enligt en artikel på Mammasidan kan man använda sig av naturlig familjeplanering i syfte att bli gravid, genom att hålla koll på sina flytningar extra noga. Utöver det kan ett tips vara att satsa extra mycket på mys, kärlek, kramar och smek som på ett naturligt och lustfyllt sätt leder till samlag. Många par som försöker bli gravida upplever att samlaget till slut endast handlar om att bli med barn.

Spermierna, sädescellerna, är ofta befruktningsdugliga i fem dagar, detta innebär att de kan befrukta ägget under flera dagar efter att ni har haft samlag.

7 tips som ökar dina chanser att bli gravid

1. Ha koll på ägglossningen. Störst chans att bli gravida är om ni har samlag 3 dagar före beräknad ägglossning till 1 eller 2 dagar efter den.

2. Köp ett ägglossningstest för att enklare hålla koll på dina mest fertila dagar.

3. Sluta rök. En kvinna som röker har sämre ägglossning, en man får mindre spermier och de rör sig sämre.

4. Sträva efter att ha en sund vikt. Vid kraftig överviktig får kvinnor ofta störningar i ägglossningen och vid kraftig undervikt som t.ex. anorexi kan kvinnor få menstruationsrubbningar eller helt tappa mensen.

5. Träna lagom. Extrem träning kan leda till menstruationsrubbningar eller att mensen uteblir.

6. Drick inte alkohol. Alkohol, även i måttliga mängder, försämrar ägglossningen och kan ge menstruationsrubbningar. Hos män skadas de celler som producerar spermier.

7. Stressa mindre, svår stress kan påverka ägglossningen hos kvinnan och potensen hos mannen.

Källa: 1177.se

Artikelbild: Pixel-Shot/ Shutterstock

Mer:

Recept, pyssel, tips och knep – vill du synas på Loppi?

21 ord att hålla koll på under graviditeten

Ägglossnings- och graviditetstest

Läs också

  1. 21 ord att hålla koll på under graviditeten
  2. 16 saker man inte vill att ens partner gör under förlossningen