5 tips på saker att göra vid dåligt väder

Dåligt väder

Vad kan man hitta på med barn när väderprognosen utlovar mulet och grått väder? Det är inte alltid så lätt att underhålla barnen under sommaren. Vi ger dig 5 tips på saker att göra vid dåligt väder.

När solen lyser med sin frånvaro

När sommarvädret är grått och trist kan det bli långtråkigt både för dig och dina barn. Man har heller inte alltid råd att hitta på massa dyra aktiviteter bara för att det inte går att ligga på stranden. Therese Wickman har tidigare listat några billiga, mysiga och roliga saker att göra dagar då solen lyser med sin frånvaro!

5 tips på saker att göra vid dåligt väder

Tips 1
SPA: Tappa upp  ett fotbad, måla naglarna, göra inpackning i håret och massera ditt barn på ryggen.  Barn älskar att bli lite extra ompysslade och ber ofta om att få gå på hemmaspa.

Tips 2
BIO: Gör biobiljetter i papper som barnen kan använda för att få sätta sig i biosalongen (TV-soffan), bjud på popcorn och sätt på en bra film.

Tips 3
BAKA: Gör trolldeg och baka tillsammans.

Recept på trolldeg:
2 dl vatten
1 ½ dl salt
4 dl mjöl
ev några droppar karamellfärg

Värm vattnet något. Rör därefter i saltet och låt det lösas ordentligt. Häll sedan i mjölet och knåda samman massan till en fast degklump. Låt figurerna torka på plåt i ugnen, ca 100 grader, i minst 2 timmar. Därefter i rumstemperatur minst ett dygn. Sedan går det bra att måla och pynta.

Tips 4
MYSHÖRNA: Bygg koja och ha en mysig piknick i kojan.

Tips 5
PROMENAD: Gå ut i friska luften och ta med en fikakorg. Det är mysigt ute även om det är grått, ta med er sköna filtar!

Låt inte dåligt väder stoppa er

Bara för att det inte är strålande sol går det fortfarande att njuta av sommaren. Ibland kan till och med vissa aktiviteter vara skönare att utföra i lite svalare temperaturer. Vad sägs om att vid nästa molniga dag besöka två nya lekplatser i er stad?

Artikelbilde: Unsplash/ NeONBRAND

Läs också: Gör din egen väderprognos

Läs också

  1. 25 roliga saker att göra utomhus med barnen
  2. 9 tips för att få barnen att leka utomhus i sommar