12 filmer att se med barnen på jullovet

När jullovet närmar sig och skolorna tar jullov, är det en utmärkt tid att ta med familjen på bio. Här är de bästa biotipsen för jullovet 2023.

 

 7 filmer på bio att se med barnen på jullovet 2023

 

Wonka

”Wonka” är en musikalisk fantasyfilm som utforskar Willy Wonkas tidiga dagar som chokladmakare. Filmen är regisserad av Paul King, som också skrivit manus tillsammans med Simon Farnaby. Huvudrollen spelas av Timothée Chalamet, och filmen innehåller ett ensemble med skådespelare som Keegan-Michael Key och Olivia Colman.

 

Änder!

I ”Änder!” möter vi familjen Mallard, som bor i en damm i New England. Mamman, Pam, längtar efter äventyr och övertalar familjen att ge sig ut på en resa från New York till Jamaica​​.

 

Paw Patrol – storfilmen

”Paw Patrol – storfilmen” handlar om valparna som får superkrafter efter att en magisk meteorit kraschlandar i Äventyrsstaden. Skye, den minsta i gruppen, upplever sina drömmar som blir sanna men måste stoppa deras ärkefiende, borgmästare Överdängare​​.

 

Knyckertz & snutjakten

I ”Knyckertz & snutjakten” står Ture inför valet att antingen lämna tillbaka sin bästa vän, hunden Snuten, eller behålla den för att hjälpa familjen i en farlig kupp​​.

 

Önskan

Disneys senaste animerade musikalfilm ”Önskan” berättar historien om den 17-åriga Asha och hennes get Valentino. De beger sig till det magiska kungariket Rosas, där önskningar blir verklighet. ”Önskan” är regisserad av Chris Buck och Fawn Veerasunthom, med manus av Jennifer Lee och Buck, och innehåller nya originallåtar skrivna av Julia Michaels.

 

Bamse och världens minsta äventyr

I detta Bamse-äventyr står Nalle-Maja i centrum. Hon blir mycket liten efter att ha druckit XYZ-saft och hennes familj måste hitta henne innan det är för sent​​.

 

Trolls 3

I ”Trolls 3” upptäcker Poppy och Kvist nya saker om varandra. Filmen utforskar Kvists förflutna som pojkbandsstjärna och deras strävan att rädda en av hans bröder​​.

Dessa filmer erbjuder en mångfald av äventyr och upplevelser för barn och familjer under jullovet, med allt från magiska världar till hjältemodiga valpar och klassiska karaktärer i nya tappningar.

 

Julfilm barn: 5 julfilmer för barn att se hemma på jullovet 2023

Om ni i stället vill se en härlig julfilm hemma, finns här fem julfilmer som passar utmärkt:

Best. Christmas. Ever! (streamas på Netflix)

En romantisk komedi där Jackie, spelad av Brandy Norwood, skickar ett överdrivet skrytsamt nyhetsbrev om sitt liv under julen. Hennes bästa vän Charlotte, spelad av Heather Graham, börjar ifrågasätta sanningshalten i berättelsen, vilket leder till en rad komiska och oväntade händelser som förändrar deras vänskap och syn på julen​​.

FAMILY SWITCH (streamas på Netflix)

En familjekomedi där Familjen Walker oväntat byter kroppar efter en mystisk händelse. Mamma Jess och pappa Bill upplever tonårslivets utmaningar, medan barnen CC och Wyatt ställs inför vuxenvärldens komplexitet, vilket leder till förändringar i familjens liv och syn på julen​​.

Dashing Through the Snow (streamas på Disney+)

Socialarbetaren Eddie Garrick, spelad av Chris ”Ludacris” Bridges, har förlorat sin tro på julens magi efter en traumatisk barndomsupplevelse. En julafton tar han motvilligt med sin dotter Charlotte till jobbet, där de möter en mystisk man klädd som jultomten, vilket resulterar i magiska händelser som återupplivar deras julanda​​​​.

Ensam hemma (1990, streamas på Disney+)

En klassiker där Macaulay Culkin spelar Kevin, som glöms bort av sin familj på julafton och måste skydda sitt hem från inbrottstjuvar. Filmen är känd för sin humor och spänning och är en av de mest älskade julfilmerna​​.

Miraklet i New York (1994, streamas på Disney+)

I denna nyinspelning av en klassiker från 1947, blir en man som påstår sig vara jultomten inspärrad på ett mentalhem. En advokat och en ung flicka måste bevisa att han verkligen är tomten. Filmen erbjuder en mysig berättelse om julmagi och betydelsen av att tro​​.

Läs mer: Kristyr – så gör du det enkelt hemma i jul

Läs mer: Julgodis för barn: 10 busenkla recept att göra hemma