Vabruari är här – 9 tips på aktiviteter att göra hemma

Vabruari

Februari är den månad på året då många föräldrar sitter hemma och vabbar sina barn och det kan lätt bli lite långrandigt att vara hemma och inte kunna gå till förskolan eller jobbet. Vi har därför listat 9 aktiviter som du och ditt barn kan göra under vabruari. 

1. Bygg en koja av plädar & kuddar. Hur mysigt är det inte att bygga en koja med massor av mysiga pläder och kuddar? Det går verkligen hem hos kidsen.

2. Ansiktsmålning. Köp hem roliga färger och låt fantasin flöda. Lite färg livar alltid upp!

3. Ät C-vitaminer. När man är sjuk är det extra viktigt att få sig rikligt med C-vitaminer och det finns ett knep som kommer få ditt barn älska det. Gör en rolig frukttallrik och gör frukten till olika figurer.

4. Gör egen trolldeg. Recept: 1 dl varmt vatten, 2 dl mjöl,1 dl salt och 1 msk olja. Blanda i någon rolig karamellfärg, rör om och sedan har du en fin och smidig trolldeg.

5. Smakleken. Äter ditt barn sämre när hon eller han är sjuk? Då ska ni leka smakleken. Skär upp olika frukter i bitar och låt sedan barnet blunda och gissa vilken frukt det är.

LÄS OCKSÅ: Så gör du läxläsningen lättare ›› 

6. Skattjakt. Rita en karta och gå runt på skattjakt hemma. En rolig lek som är populär hos ungarna.

7. Gör en fiskdamm i sängen. Klipp ut fiskar, sätt på ett gem på varje fisk. Under fisken kan man skriva små roliga uppdrag som man ska göra under dagen. Till exempel läs en bok, sjung en sång, ät en glass, baka en kaka eller spela ett spel. Ett litet fiskspö gör du enkelt med en blompinne och tråd, häng fast en liten kylskåpsmagnet så kan du fiska upp fiskarna.

8. Baka. Att baka något smaskigt är ett måste när man är sjuk! Kolla in massa härliga bakrecept hos LOPPI:s mat – och bak bloggare Hannas bageri, Linnéas skafferi och smakar.

9. Spela spel. Ladda ned något roligt spel till iPaden eller spela ett sällskapsspel tillsammans.

Hos Sarianne hittar du fler tips på saker att göra under vabruari ›› 

 

Läs också

  1. Så gör du läxläsningen lättare
  2. Är du mamma? Grattis, då är du smartare än många andra!