Träning med barn – det går!

Tvåbarnspappan Hugo Rosas gick från att vara en vanlig motionär till att bli toppatlet på rekordtid. Nu delar han med sig av sina bästa tips på hur du får tiden och orken att räcka till att träna när du har barn.

För entreprenören och bloggaren Hugo Rosas betyder träningen allt, men att få tiden att räcka till när du har barn är inte helt lätt. Att du mitt i alla hämtningar, lämningar och vabb dessutom ska få till ett träningspass kan vara lättare sagt än gjort.
– När på dygnet du kan träna är väldigt olika, det är som det är när du har barn. Det går inte att ha fasta träningstider utan du får hitta tillfälle när det ges. Ett tips jag kan ge är att hitta de tiderna innan klockan slår middag för även om du tänker att ”jag gör det ikväll istället” så är det sällan du har orken eller motivationen efter middagen.

Att träna tillsammans med barnen är ett roligt och smart sätt att få tid till träningen.
– Jag tycker att det är viktigt att barnen förstår att träning faktiskt är roligt. Ta med barnen när du ska träna. Jag och Molly brukar köra cirkelträning med egen kroppsvikt och jag försöker lära henne att göra burpees. Molly älskar när jag gör olika övningar med henne på mina axlar.

Hugo har skrivit boken ”Superkroppen – träna 2 månader med Hugo Rosas” där han berättar om hur han har lyckats gå från en vanlig motionär till en toppatlet inom träningsformen Crossfit och funktionell träning.
– En superkropp är en kropp som klarar allt i vardagen. Du ska orka lyfta barn, bära kassar, vara pigg och leka med barnen. En superkropp är stark från insidan och ut och den ger aldrig vika.

Hugos fem bästa tips för att lyckas med träningen

1. Träna tillsammans med dina barn. Barn älskar ett aktivt liv.
2. Hitta en träningskompis, det blir du peppad av.
3. Sätt upp rimliga mål för dig själv och skriv ner vad det är du vill uppnå med din träning.
4. Köp nya och snygga träningskläder. Det gör skillnad för motivationen.
5. Testa många olika träningsformer för att hitta din favorit.
hugorosas_traning