Sportlovsaktiviteter i Göteborg: Roliga utflykter för hela familjen

sportlovsaktiviteter i göteborg

Här kommer tips på sportlovsaktiviteter i Göteborg.  Vecka 7 betyder sportlov för alla västsvenskar och bor ni i närheten av Göteborg finns det massor av aktiviteter för barnfamiljer under sportlovsveckan!  

Få koll på när det är sportlov för dig! 

 

Besök Universeum

Universeum är populärt både för stora och små. Här kan ni tas med på en kunskapsresa inom naturvetenskapen på olika sätt. Fascineras av annorlunda och exotiska djur i regnskogen och lära er mer om bland annat matte och teknik. Läs mer om Universeum här.

Besök Naturhistoriska museet i Göteborg

Känner du till världens största kräftdjur eller vet vem som kan flytta längst av alla fjärilar? Testa vad du kan eller lär dig något nytt. Sportlovets tipspromenad börjar vid dinosaurien på plan 3 och innehåller frågor för hela familjen. Priser från museets butik lottas ut bland deltagarna. Lycka till!

Förutom denna spännande tipspromenad finns det gott om vanliga och ovanliga djur att upptäcka på detta museum. Extra spännande för barn och ungdomar i skolåldern!

Läs mer om Göteborgs naturhistoriska museum här.

Bada i Vallhallabadet

Vallhallabadet är ett populärt bad för både unga och vuxna. Här kan du simma, leka, hoppa från hopptornet eller plaska med de allra minsta i den lilla poolen.  Skönt och avslappnande för hela familjen!

Läs mer om Valhallabadet

Besök Lerums äventyrsbad: Vattenpalatset

För den mer äventyrliga barnfamiljen finns Lerums äventyrsbad, ca 3 mil utanför Göteborg.  Här finns det gott om roliga aktiviteter för hela barnfamiljen  Här kan ni simma i den vanliga bassängen, njuta av bubbelpool, åka vattenrutschkana och varför inte passa på att att simma i den spännande vattenbassängen som leder er till outforskade platser?  Vi lovar att ni kommer finna något som faller hela familjen i smaken på det här äventyrsbadet.

Vattenpalatset i Lerum – Välkommen in & träna med oss – Actic

Gå på bio – mitt på ljusa dagen!

Det är inte så vanligt att gå på bio mitt på dagen, men varför inte göra det på sportlovet? Köp lite gott godis, en dricka, popcorn och njut av en ny biorulle! Antingen på SF Bergakungen eller vid Biopalatset som ligger vid Kungsportsplatsen.

Filmstaden | Film är bäst på bio

Nu hoppas vi att ni kommer att få ett aktivt och härligt sportlov! Fyllt utav spännande aktiviteter.