Skippa köttet, grilla vegetariskt i sommar!

vegetariska grilltips

Att köttkonsumtionen har en stor klimatpåverkan står klart och vi vet nog alla med oss att vi kanske borde dra ner på köttätandet. På sommaren kan det kännas självklart att lägga en rejäl biff på grillen men det finns faktiskt gott om vegetariska alternativ. Vi har frågat LOPPI:s toppbloggare Linnéa Seidel om hennes bästa tips!

Grillad fetaost 

Fetaost som värms upp på grillen blir mjuk, krämig och helt perfekt att ha i en sallad. Variera med olika smaksättningar som färska örter, salladslök och citron.
Receptet på grillad fetaost hittar du här ››

Grillad blomkål 

Glöm tråkig kokt blomkål utan smak – ge kålen lite kärlek och få det dubbla tillbaka i form av en smaksensation. I receptet nedan skjutsas blomkålen in i ugnen men det går precis lika bra att lägga skivorna på grillen. Mums!
Receptet på grillad blomkål hittar du här ››

Marinerade grillchampinjoner 

Svamp är ett ruskigt bra köttsubstitut, här i en extra smaklig version. Trä godbitarna på spett och grilla ett par minuter tills de fått färg.
Receptet på marinerade grillchampinjoner hittar du här ››

Fylld zucchini

grillad zucchini

Zucchini på grill 2 port:

2 medelstora zucchini
2 paprikor
10 st cocktailtomater
10 cm purjolök
färsk persilja
150 g fetaost
3 msk röd pesto
1 msk citronsaft
salt & svartpeppar

Dela zucchinin och skrapa ur kärnorna med hjälp av en sked. Finhacka paprika, tomater, purjolök och färsk persilja. Smula i fetaosten och rör i peston, pressa i citronen. Smaka av med salt och peppar.
Fyll zucchinin med grönsaksfyllningen. Lägg på grillen och låt den ligga tills den mjuknat och fått lite färg. Servera en stor, härlig grön sallad till!

Sallad med grillade grönsaker

Ibland behöver man faktiskt inte krångla till det – grilla grönsaker i bitar och smula ner fetaost och jordgubbar så får du en fräsch, matig och underbart god måltid.
Receptet på sallad med grillade grönsaker hittar du här ››