Så firar LOPPIbloggarna jul!

LOPPI_julfirande

Julklappsöppning i dagarna fyra hos familjen Lagergren, fokus på den goda julmaten hemma hos Josefin Knave och häst och släde hos Rebecca Dufwall. Såhär firar LOPPIbloggarna jul i år. 

KNAVEJOSEFIN

Josefin Knave: ”Vi vuxna äter, äter och äter” 

”Eftersom jag är höggravid tänker vi oss en riktigt lugn jul i år. Vi startar dagen hemma med julstrumpa för vår 2-åring och lite brunch. Sen åker vi hem till min mamma där det vankas Kalle, julbord, godis och tomten såklart. Det känns extra roligt med tomten i år eftersom vår son fattar grejen med det för första gången! Antagligen får min man åka och ”köpa tidningen” redan innan middagen så att Bo har lite att roa sig med sen när vi vuxna äter, äter och äter resten av kvällen. Jag tror att det kommer bli supermysigt!”

PAULA

Paula Uribe: ”Morgonen firar vi bara vi”

”Jag och Hugo har alltid kört vartannat år med våra familjer. De senaste åren har vi firat alla tillsammans. Det är mysigt för barnen att ha mor och farföräldrar här på samma gång, verkligen ett privilegie att ha familjer som går ihop. I år firar vi med Hugos stora chilenska släkt, under själva julaftonskvällen. Morgonen firar vi hemma bara vi, och juldagen och annandagen går till att fira med resterande familjemedlemmar. Det tar liksom aldrig slut, det roliga men intensiva julfirandet.”

JESSICA_JUL

Jessica Lagergren: ”Juldagen blir lugn hemma”
– Jag ska fira julafton tillsammans med min familj, min tvillingsyster och hennes familj samt min pappa, bonusmamma och mina småsyskon. Sen är min roliga farmor med också vilket är det bästa med hela julafton! Hon kan verkligen konsten att underhålla och vara rolig utan att själv veta om det. Juldagen blir lugn hemma och annandagen firas hos min mamma och hennes sambo. Det är min dotter Elsas första jul där hon är lite mer ”med”. Förra året var hon bara 7 månader och det ska bli väldigt roligt att se hur hon reagerar på tomten och alla julklappar.

STEFAN

Stefan Lagergren: ”Det blir en härlig jul i dagarna fyra” 
”På uppesittarkvällen firar vi minijul med Acko, Jessica, Ibbe och Elsa och vår familj. Det blir paketöppning, skinkmackor och Bingolotto. På julafton åker vi till Angelicas pappa och firar med hans fru och Angelica och Jessicas småsyskon och farmor, samt Jessica, Ibbe och Elsa. Vi har bokat hotellnatt för att slippa åka hem på julnatten. På juldagen kommer mina föräldrar hit och på annandagen åker vi till Angelicas mammas och hennes killes gård och firar där med hans barn. Det blir en härlig jul i dagarna fyra.”

LAILA

Laila Högfeldt: ”Det ska bli skönt att slippa hålla i roddet”
”I år kommer vi slå ihop min och Niclas familj och fira jul tillsammans. Vi brukar vara hemma hos oss, men i år ska vi vara hemma hos min svärmor, det ska bli skönt att slippa ”hålla i roddet”. Det ska bli spännande att se om William 6,5 år kommer på att ”tomten inte finns på riktigt” eller om det håller ett år till, och även se Philips (nyss fyllda 1 år) reaktion på en skäggig gubbe som kommer med en stor tomtesäck. Julen är så mysig och det härligaste är att se barnens förväntningar och tindrande ögon. Och att vi alla är tillsamman förstås.”

REBECCA

Rebecca Dufwall: ”Vi brukar åka häst och släde”
”Vi kommer fira jul som vanligt ute på barnens farmor/farfars gård med familjen. Frukosten blir dock hemma i år då vi brukar äta hos min mamma men hon tar flyget till varmare breddgrader i år. Vi brukar åka häst och släde och även tomten glider in på den, spännande tycker Nellie. Det ska bli kul att se vad Nicole tycker om det, men annars brukar vi spela spel, kika på Kalle, öppna paket och äta en massa god mat och allt snask man baka hela december.”NINA

Nina Malmström: ”Vi firar med hela tjocka släkten”

”I år är min sambo Gabriel ledig över juldagarna, vilket inte händer varje år (pga matcher och träningar) – så tack och lov har vi möjlighet att fira ihop som en riktig familj och det är jag så glad över. I år kommer vi vara i Värmland med hela tjocka släkten på vår över 100 år gamla släktgård. Många barn, hundar, hästar, massa julmat, julgodis, egenhuggen gran och förhoppningsvis en hel del snö. För mig är det en magisk dag!”

EMIL

Emil ”Pappalivet” Andersson: ”Vi försöker slippa den klassiska julstressen”
”Vi firar alltid jul hemma hos oss, mormor, morfar och alla kidsen kommer hit. Här är vi från jullunchen fram till sista timmarna på dygnet. Klassiskt tomtebesök, sällskapsspel, julklappsleken (favorit hos alla här) och givetvis massor med mat och annat gott. Vi försöker slippa den klassiska julstressen och gör det enkelt med knytis-julbord och fokuserar på att ha en härlig jul.”

WICKMAN

Therese Wickman: ”Det är rena rama Ernst-känslan”

”Vi firar ”julafton” dagen innan jul hemma hos min mamma med hennes man med oss barn och barnbarn. Supermysigt med julbord, jultomte, sällskapsspel och uppesittarkväll med Bingolotto som avslutning. På självaste julafton åker vi ut på landet hem till min pappa och hans fru tillsammans med hennes fyra barn och min bror med lilla dotter och där skriker rena rama Ernst-känslan över stället då det är pyntat med granris, ljus och öppenspis överallt. Det brukar bli riktigt mysiga jular!”

PARON

Teresa ”Ett Päron till morsa” Tingbrand:  ”I år ska vi basta”
”Vi firar julafton med min mamma och pappa, mina två 10 år äldre tvillingsyrror och deras familjer. På kvällen åker vår lilla trio dock hem till oss och njuter av ”lugnet” (eh, nåja, liiite lugnare i alla fall) och käkar Janssons och ser Karl-Bertil Jonsson. I år ska vi även inviga en ny tradition med ”julaftonskväll-bastu”. Vår son älskar lyckligtvis att basta lika mycket som vi. På annandagen åker vi till farmor Agneta och firar.”

SHEILA

Sheila ”Barnplaggsguiden” Arnell: ”Julmyset är maxat”
”Vi firar julafton först med en härlig frukost. Sen flänger vi! I år ska vi till Rasmus föräldrar på dagen, sen är det julklappsöppning och middag samt spel hos mina föräldrar. Vi äter massvis med julmat, nån är tomte och julmyset är maxat!”