Så firar LOPPIbloggarna jul: ”Det blev världens tårkalas på julafton”

Julbloggare

JulbloggareHemma hos Bullermamman var det stort tårkalas på julafton för två år sedan, Hejhejvardag har skrivit sömn högst upp på sin önskelista och Älska att baka berättar om när hon fick en flugsvamp i julklapp. Vill du veta hur det går till hemma hos LOPPI:s toppbloggare på julafton? Här har ni svaret!

 

”Jag fick en flugsvamp i julklapp”

Hela Sverige bakar-vinnaren Caroline Ahlqvist, mer känd som Älska att baka, blev minst sagt överraskad av sin syster för några år sedan.

 

Vilket är din favorit på julbordet? 
– Hårt bröd med skinka och sötstark senap! Ett glas julmust till det är ett måste! Jag skulle kunna skippa allt annat på julbordet, hahaha!

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– När jag var 13 år och fick en stereo. Jag hade önskat mig den så länge och började störtböla när jag öppnade paketet. Mamma blev alldeles chockad och trodde jag blev ledsen. Jag var så glad så jag höll på att spricka! Jag har kvar den fortfarande och den funkar utmärkt!

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– ”Tänd ett ljus” Triad. Bästa jullåten!

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– Jag vill verkligen bara ha en riktigt jädra härlig julafton med glada ungar och god mat. Min mormor är sjuk i Alzheimers och jag vill att hon ska få en sista fantastisk julafton innan hon blir så pass dålig så hon inte minns någonting.

 

Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– Hahaha! Jag fick ett gigantiskt paket av min syrra för många år sen. Det var en stor kartong och inuti fanns en mindre kartong. Jag tror jag öppnade 6-7 kartonger i minskande storlek och längst inne fanns en liten röd flugsvamp i skumgummi.

 

 

”Jag fick ett paket snabbmakaroner”

Författaren och entreprenören Anitha Schulman trodde sig avslöja tomten redan när hon var sex år. Men hon blev rejält lurad.

 

Vilket är din favorit på julbordet?
– Vörtbröd med pepparotsvisp, stark senap och julskinka.

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– När jag trodde mig ”avslöjat tomten” vid sex års ålder och pappa erbjöd mig att ta av tomtemasken. Under tomtemasken hade han satt på sig en ”ond gubbe”-mask från Buttricks. Jag hamnade i någon slags chock. Var okontaktbar i flera minuter. Inte så härligt då men väldigt roligt i retrospektiv. Måste hylla min pappa för hans fasansfulla innovation på området.

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– Alltså, jag är besatt av alla versioner som finns av Helga Natt, Oh Night Divine eller Holy Night. Har kommit fram till att Celine Dions fjärde höjning på slutet inte håller ett öga torrt. SÅ BRA, helt enkelt.

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– En jävla massa ringar och ett smyckeskrin.
Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– Ett paket snabbmakaroner. Fick det av mina föräldrar som en hint att jag skulle få flytta hemifrån.

 

 

”Första julen med sonen var mysig”

Resebloggaren och flygvärdinnan Lina Sjölund Gröndahl spenderat julen på många platser över hela världen.

 

Vilket är din favorit på julbordet?
– Jag älskar faktiskt köttbullarna mest. Sedan alla goda desserter och julgodis.

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– Första julen med sonen med sonen var riktigt mysig. Jag tycker det är viktigt att fira jul tillsammans med barnen på barnens villkor. Annars minns jag en mysig jul i Thailand när jag jobbade.

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– Carolas julskiva.

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– Jag önskar mig faktiskt inte något speciellt. Jag tycker det är viktigare med sonens julklappar. Men årets julklapp till familjen blir faktiskt en resa till Thailand i vinter med en massa mysig tid tillsammans allihop. Jag värdesätter kvalitets id tillsammans med familjen mest och inte materiella saker.

 

Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– Oj, jag vet faktiskt inte…

 

 

”Min man missförstod min julklappsönskning”

 

Förskolläraren Sarianne Segersten älskar ögonblicket på julafton då barnen får se tomten vandra mot huset.

 

Vilket är din favorit på julbordet?
– Favoriten på julbordet är julskinkan på en knäckesmörgås med stark senap.

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– Jag tycker att varje år är magisk i sig. Ögonblicket när barnen ser tomten vandra fram mot huset är oslagbar.

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– All I want for christmas is you är absoluta favoriten och den hinner lyssnas igenom både en och två gånger under julafton.

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– Jag önskar mig en köksassistent. Under senaste månaderna har jag fått ett enormt intresse för att baka. Jag vet inte riktigt var det kommer ifrån. Har aldrig varit mycket för att baka innan.

 

Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– Förra året önskade jag mig bland annat gummisnoddar av min man. När jag öppnade paketet låg där ett 100-pack gummisnoddar. Han hade verkligen tagit mig på orden. Gummisnoddar istället för hårband, som han tydligen kallar det…

 

 

”Det blev världens tårkalas på julafton”

Elina Jidesjö Lundqvist, mer känd som Bullermamman, lyckades överraska sin syster rejält på julafton för två år sedan.

 

Vilket är din favorit på julbordet?
– Prinskorv. De är för mig heliga på julen. Jag äter dem aldrig annars under året

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– Måste nog säga att det var julen för två år sedan, då vi outade nyheten att jag var gravid med Charlie (i vecka 8 ungefär). Min lillasyster (tillika Charlies gudmor och moster) fick en julklapp innehållande en tavla med texten ”Du ska bli moster”. Det utbröt ett tårkalas utan dess like kan jag säga.

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– Min bästa jullåt är utan tvekan ”Ett gott nytt jul” med Sean Banan.

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– Högst upp på min önskelista stod en klocka från Marc Jacobs. Jag ville ha den så brutalt mycket att jag igår faktiskt beställde den till mig själv…… ”God jul världens bästa, önskar världens bästa”.

 

Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– Någonstans i tonåren önskade jag mig en kameratelefon (dessa var då helt nya på marknaden), och min pappa gav mig en av marknadens första mobiltelefoner någonsin. Den var ”size tegelsten” med antenn – ihopklistrad med en gammal kamera.

 

 

”Högst upp på önskelistan står mer sömn”

Högst upp på illustratören Louise Winblads, mer känd som Hejhejvardag, önskelista står mer sömn. Men ett par sneakers kan också funka.

 

Vilket är din favorit på julbordet?
– Rödkålen!

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– Jularna hos min farmor när vi åkte spark till kyrkan. Börjar typ gråta av nostalgi när jag tänker på det.

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– ”Dagen är kommen” med Göteborgs gosskör, hela skivan. Också minnen från jularna hos min farmor.

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– Förutom sömn? Ett par sneakers.

 

Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– Min farmors kusin var snäll nog att ge oss barn julklappar då och då. Det var oftast chokladgodis med körsbärslikör i. Det kanske inte var den julklappen jag som 5-10-åring blev allra mest glad för… Men här kommer ett tips: bit av en bit av chokladen, töm ut innehållet, och sedan är det nääästan utan likörsmak. Funkar fortfarande!

 

 

”Jag fick en stjärtvärmare i julklapp”

Nyblivna tvåbarnsmamman och artisten Jenny Silver har en ganska special önskan till tomten i år.

 

Vilket är din favorit på julbordet?
– Brysselkål och sill.

 

Vilket är ditt starkaste julminne?
– Julfirandet när jag var barn och bodde i Dalarna. Där var det alltid snö!

 

Vilken är din favoritjulmusik?
– Jag gillar arren på femtiotalets musik. Det blir julstämning nästan i vilken låt som helst tack vare orkestern, kören och soundet.

 

Vad står högst upp på din önskelista?
– En get.

 

Vilken är den knasigaste julklapp du fått någon gång?
– En stjärtvärmare!