Recept: Rosa varm choklad

Recept: Rosa varm choklad

Vintern verkar köra en riktigt ordentlig slutkläm i stora delar av landet sportlovsveckorna till ära. Passa på att värma dig och familjen med något sött i dubbel bemärkelse – rosa varm choklad! Linnéa Seidel visar hur du gör.

Snöfall, minusgrader och pulka istället för barnvagn till förskolan. Ja, på många håll runt om i landet verkar vintern ta i med krafttag såhär på sluttampen innan den ger upp för att ge plats åt våren. Har du och dina barn sportlov, eller tillhör ni familjerna vars vardag rullar på som vanligt trots att några fler än vanligt beger sig på skridskoutflykter och skidsemestrar? Oavsett kan det vara mysigt att lyxa till det (och värma upp sig!) med en god, varm choklad när vintern härjar för fullt utanför fönstret.

Läs också: “Varm choklad med smak av pepparkaka”

Rosa varm choklad – söt i dubbel bemärkelse

Linnéa Seidel driver den populära bak- och matbloggen Linnéas skafferi på LOPPI.se. Där delar hon varje vecka med sig av recept skräddarsydda för dig som vill få vardagspusslet att gå ihop utan att tumma på vare sig kvalitét eller smak på familjens mat. Den här veckan bjuder hon på ett recept på varm choklad som du bara inte får missa! Den här är nämligen söt i dubbel bemärkelse – inte bara len och mjuk i smaken utan även fantastiskt fin att titta på med sin rosa färg! Hemligheten är att göra chokladen på vit choklad istället för kakao för att den rosa färgen ska komma till sin rätt. Toppa gärna med både grädde, marshmallows och söta strössel för att maxa din varma, rosa choklad. Den här blir garanterat svår att hålla borta från Instagram!

Läs också: “Världens godaste kladdkaka? 28 recept för alla smaker!”

Här hittar du Linnéas recept på rosa varm choklad! Vill du se henne tillaga den? Kika på klippet nedanför!

Vill du ha fler tips på roliga, mysiga och givande saker att hitta på under sportlovet och/eller vinterveckorna med barn? Missa då inte vår artikel med 48 tips på roliga aktiviteter att hitta på med barn under sportlovet. Spana också in våra tips på 13 utomhusaktiviteter att göra med barn på vintern här. Vill ni hellre mysa inomhus? Passa på att prova en av dessa 5 lekar som främjar ditt barns språkutveckling.

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. 19 aktiviteter att göra på sportlovet – bloggarnas bästa tips!
  3. 10 nyttiga och snabba mellanmål