19 aktiviteter att göra på sportlovet – bloggarnas bästa tips!

Nu är det dags för sportlov i några delar av landet. Behöver du och familjen inspiration på vad ni kan hitta på? Här är bloggarna bästa tips!

Linnéa Seidel: ”Baka tillsammans med barnen”

– Att vara hemma och ledig med barn kan vara dötrist och långtråkig och alldeles… alldeles underbart. Oavsett om man är hemma på sportlov, föräldraledig eller har en ledig dag tillsammans bara. Det blir ju lite vad man gör det till.
 Jag och barnen, som är 2 1/2 och 5 1/2 år har börjat baka när vi är hemma och lediga på fredagar.
Linnéa har gjort ett härligt inlägg med massa recept som är enkla att göra tillsammans med barnen.

Angelica Lagergren: ”Lek fångarna på fortet”

– Ute eller inne spelar ingen roll, kör på det som passar er bäst. Men här hemma är favoriten på tv just nu Fångarna på fortet. Bygg en hinderbana och låt barnen köra den på tid. Göm nycklar, skriv gåtor och gör det till ett roligt och spännande äventyr.

Nina Hermansen: ”Åk till simhallen”

– Jag har gjort en lista med min minsting och på den står bland annat åka till simhallen, hoppa studsmatta, åka skridskor och åka till Örebro och bo på hotell. Sen ska vi även baka något gott tillsammans och kolla på film.

Sheila ”Barnplaggsguiden” Arnell: ”Rensa hemma” 


– Rensa! Tro det eller ej, men det kan vara kul att rensa barnens grejer. Tex kläder eller leksaker. Berätta att dom ska ge bort grejer de inte använder eller som är för små, så kommer barnen förmodligen hjälpa till och rensa ut. Jag gör det. Och Aline är så stolt över att låta andra använda hennes urvuxna kläder.
Här kan du läsa fler tips på aktiviter som Sheila skrivit i sin blogg. 

Jessica Lagergren: ”Gör hemmaspa”


– Är ditt barn lite äldre kanske hen uppskattar ett mysigt hemmaspa? Har ni badkar kan ni börja med ett mysigt skumbad. Lägg gurkskivor på ögonen och sätt upp håret i en handduk. Sätt på en lugn och mysig spellista och häll upp juice eller smoothie i plastglas med sugrör.

Laila Högfeldt: ”Åk skridskor” 


– Mina bästa tips för sportlovet är att åka skridskor, ha filmmaraton, ha spelkväll eller bowla.

Nadja Mayr: ”Upptäck mysiga platser”

– Mina tips är att fika, gå ut och upptäcka mysiga platser tillsammans och drick mycket varm choklad med vispgrädde.

Therese Wickman: ”Gör egen trolldeg”

– Jag har skrivit en lista i bloggen på 5 saker att göra när det är dåligt väder. Där tipsar jag bland annat om att gå på bio och göra egen trolldeg, du hittar hela listan här.

 

Andra roliga saker att hitta på med kidsen:

Måla
Vissa barn kan sitta och måla och rita i flera timmar. Nu finns det även målarböcker för vuxna om du tycker att det är långtråkigt att sitta med kritor och vita papper.

Pyssla
Plocka fram tomma toalettrullar, målarfärg, lera och låt fantasin sätta gränserna. Det finns massa roliga klipp på youtube som ni kan inspireras av när ni ska pyssla. Det går att göra mycket av saker som ni redan har hemma.

Åk pulka
Har ni snö där ni bor? Packa en matsäck och bege er till närmsta kulle och åk pulka. Ordna en tävling. Riktigt roligt och dessutom bra motion.

Läs också

  1. Vabruari är här - 9 tips på aktiviteter att göra hemma
  2. Håll barnen friska i vinter - 6 tips för färre sjukdagar!
  3. Träning med barn – det går!