Midsommaraktiviteter – aktiviteter att göra med barnen på midsommarafton

Glädjefylld stämning och sprudlande lekfullhet – det är känslor som omfamnar oss när midsommaraftonen närmar sig. Midsommar är en tid för att fira och skapa magiska minnen tillsammans med våra kära och kära, vad kunde vara mer passande än att fylla denna speciella dag med en rad spännande midsommaraktiviteter som gör att barnens ögon lyser av glädje och förväntan?

Vi har listat tio roliga aktiviteter som kommer att sprida skratt, spänning och gemenskap för såväl stora som små. Bli inspirerad, förberedd och redo att omfamna det som midsommaraftonen har att erbjuda. Låt oss ge dig en dag full av oförglömliga stunder som kommer att väcka lekfullheten i ditt hjärta och lämna er med varma minnen att dela för alltid. Så ta barnens händer och följ med oss på denna fantastiska resa av midsommaraktiviteter!

10 saker att göra med barnen på midsommar:

  1. Dansa runt midsommarstången: Delta i traditionen att dansa runt midsommarstången. Lär barnen traditionella svenska midsommarlekar som ”Små grodorna” eller ”Vi äro musikanter”.
  2. Blomsterkransar: Samla blommor och hjälp barnen att göra egna blomsterkransar att bära under midsommarfesten.
  3. Picknick: Ta med en korg fylld med god mat och tillbringa eftermiddagen med att ha en trevlig picknick i det gröna.
  4. Ansiktsmålning: Måla barnens ansikten med midsommarinspirerade motiv, som blommor eller små svenska flaggor.
  5. Skattjakt: Ordna en skattjakt där barnen kan leta efter små presenter eller godis. Använd traditionella midsommarsymboler som vägledning, som midsommarblomma eller dansande människor.
  6. Säckhoppning: Anordna en säckhoppningstävling för barnen. Ge dem säckar och se vilken som kommer först i mål.
  7. Midsommarpyssel: Sätt upp en pysselstation där barnen kan göra egna midsommardekorationer, som midsommarstänger eller blomsterarrangemang.
  8. Midsommarbad: Om vädret tillåter, ta med barnen till en strand eller en sjö för att bada och leka i vattnet.
  9. Utomhuslekar: Spela klassiska utomhuslekar som kubb, ringkastning eller bollspel tillsammans med barnen.
  10. Läskande midsommardrinkar: Låt barnens fantasi sprudla och dekorera alkoholfria drinkar. Blanda till exempel barnens favoritsaft och toppa med härliga frukter.