10 saker att göra på sommarlovet i Sundsvall

vad kan man göra i Sundsvall på sommarlovet

Foto: Unsplash.com

Sundsvall, ofta kallad ”Norrlands huvudstad”, är en dynamisk stad med mycket att erbjuda under sommarlovet. Här är tio tips på aktiviteter som du och familjen kan göra i Sundsvall under sommaren.

1. Norra Berget: Denna friluftspark erbjuder en fantastisk utsikt över Sundsvall och inkluderar även ett levande museum, en djurpark och lekplatser för barn.

2. Birsta City: För de shoppingintresserade är ett besök till Birsta City, ett av Norrlands största shoppingområden, ett måste.

3. Himlabadet: Denna vattenpark är det perfekta utflyktsmålet på en varm sommardag. Med både inomhus- och utomhuspooler samt vattenrutschbanor passar den hela familjen.

4. Kulturmagasinet: Här kan du dyka ner i Sundsvalls historia. Kulturmagasinet, som är ett kulturarvscentrum beläget i vackra gamla hamnmagasin, erbjuder intressanta utställningar och aktiviteter för alla åldrar.

5. Sundsvalls Konstförening: För konstälskaren är ett besök till Sundsvalls Konstförening ett måste. Föreningen visar upp samtida konst i sitt galleri på Köpmangatan.

6. Sidsjön och Bänkåsviken: Om du uppskattar aktiviteter i naturen, erbjuder både Sidsjön och Bänkåsviken möjligheter för vandring, fiske, grillning och bad.

7. Galtströms Bruk: Ta en utflykt till det historiska järnbruket Galtströms Bruk. Här kan du lära dig mer om järnproduktionen från 1600-talet, promenera i den vackra parken och ta en fika i brukets café.

8. Stenstaden: Ta en promenad genom Sveriges första internationella miljö, Sundsvalls Stenstad, och beundra den imponerande stenarkitekturen.

9. Alnö Gamla Kyrka: Besök Alnö Gamla Kyrka, en av Sveriges äldsta och mest välbevarade stenkyrkor, daterad till 1100-talet.

10. Södra Stadsberget: För ännu mer natur, ta en promenad upp till Södra Stadsberget. Här kan du njuta av vacker utsikt över Sundsvall och det omgivande landskapet.

Oavsett om du tycker om att vara aktiv, avkopplad i naturen, fascinerad av stadens historia eller älskar stadslivet så finns det något för alla i Sundsvall under sommaren. Med denna lista av aktiviteter kommer du säkert att ha ett oförglömligt sommarlov i denna charmiga norrländska stad!