LOPPIs Elina Casells bästa råd om hur du klarar ”varannan vecka”-livet

Elina Casell känner du igen från programmet Playmakers på TV4 Play, men också som toppbloggare på LOPPI med bloggen Elina Casell. Här berättar hon om livet som nyskild och hur det fungerar med varannan vecka-livet.

När Elina blev känd för en bredare publik bodde hon i USA med sin hockeyspelande make Niklas som hon varit tillsammans med i 11,5 år. De hade då sonen Theo och väntade sin andra pojke Oliver och en flytt till Arizona/Scottsdale stod på agendan. Idag ser livet helt annorlunda ut. Elina bor visserligen fortfarande majoriteten av sin tid i Arizona men nu är hon och Niklas skilda och Elina etablerar ett nytt hem där hon ska bo själv med barnen.

Hur kommer era liv se ut efter skilsmässan?

Vi har delat upp det så att vi haft barnen varannan vecka under sommaren och nu när vi är tillbaka här i USA ska vi sätta oss ner och gå igenom Niklas jobb-schema och utgår sedan från det. Eftersom jag kommer ha barnen mer då han är borta mycket under säsongen så är det inte möjligt med varannan vecka här. Vardagen kommer troligen fortsätta som vanligt, barnen går på dagis och då kommer jag plugga, jobba, och träna. Jag måste få in träningen för att rensa huvudet och må bra. Vi försöker bara ha bra kommunikation vad gäller det praktiska och dela upp det så bra som möjligt beroende på vem som har barnen just då. Jag tror att det viktigaste i en separation är att försöka prata.

Läs också: ”Bonusdagar ensamstående och tvillingföräldrar”

Hur berättade ni för barnen?

Samma där. Det viktigaste är att kommunicera vad som händer. Förklara att ”mamma och pappa är gladare när vi bor i olika hus” och ”nu får ni två rum, det blir ju skoj”. Försöka att vrida alla saker till ett positivt perspektiv för dem och aldrig prata negativt om den andra föräldern. Tror det är viktigt även om man går igenom ett uppbrott som är jobbigt. Det får inte påverka barnen utan man måste samarbeta. Se också till att prata med barnen om framtiden så att de förstår att du gör planer med dem inkluderade så att de inte tror att du kommer försvinna någonstans. Det skapar mer trygghet för dem.

 

”Jag blir en bättre mamma”

Vad är jobbigast med skilsmässan och hur tacklar du det?

Att jag saknar barnen när de inte är hos mig, helt klart. När jag inte har dem så försöker jag se till att få saker gjorda som måste göras och att hålla mig sysselsatt. Man saknar dem otroligt men försöker tänka att man får en chans att samla energi tills man får tillbaka dem så jag orkar  leka ännu mer.  På så sätt känner jag att jag blir en ännu bättre mamma. Det är väldigt jobbigt att vara ifrån dem när jag är van att ha barnen 24/7. En svår omställning men sen när de väl är hemma uppskattar man det faktiskt ännu mer!

Läs också: Så har vi delat upp föräldraledigheten – influencers berättar

Vad har du för råd till andra föräldrar som går igenom samma sak?

Det är jobbigt, men allt ordnar sig. Fokusera på att vara positiv och lös situationer/problem direkt när de uppstår. Som sagt, kommunicera med både exet och barnen och prata aldrig skit om den andre föräldern.

Läs mer om Elinas nya liv på bloggen Elina Casell och följ henne på Instagram