Lekfull bubbelkonst med Filippa Rådin – så enkelt är det!

Filippa Rådin - bubbelkonst

Alla har vi väl blåst bubblor i mjölken som barn trots att det inte var sådär jättepopulärt. Men varför inte göra bubbelkonst av det? Att pyssla och skapa med barnen är alltid populärt. Inte minst detta bubbliga konstverk – och det är lätt att förstå varför. Det är enkelt, billigt och roligt. LOPPIs pyssligaste influencer Filippa Rådin visar hur du gör!

Denna bubbliga konst fungerar lika bra att göra inomhus som utomhus. Nu när solen börjar göra sig till känna är det en superrolig aktivitet för hela familjen. Låt barnen blåsa loss och se hur bubblorna i glaset förvandlas till lekfull konst på pappret. Välj färg, storlek på glas, och färgstyrka – bara fantasin sätter stopp. Och varför inte testa att blåsa bubblor i en större bunke för större mönster? Möjligheterna är oändliga!

Läs också: ”Laga hål på kläder enkelt – 3 tips och steg för steg med Filippa Rådin”

Detta behöver du:

  • Vatten
  • Vattenfärg (välj med fördel några med starkt pigment så syns det bättre)
  • Diskmedel
  • Sugrör
  • Papper
  • Ett glas

Läs också: 25 roliga saker att göra utomhus”

Steg 1 – blanda vätskan

Ta fram ett glas och häll cirka 2 cm vattenfärg i botten, men testa dig fram hur mycket färg som behövs. Häll på ungefär dubbelt så mycket vatten som färg och blanda, till exempel med ett sugrör, så att färgen löser sig. Häll på diskmedel och rör om igen.

Läs också: ”5 lekar som främjar ditt barns språkutveckling”

Steg 2 – gör bubblor och dutta pappret

Stoppa ner ett eller två sugrör (två sugrör ger fler bubblor) i glaset och blås så att bubblorna når över kanten. Ta pappret och placera över bubblorna, där du vill att trycket ska hamna. Se till så att färgen blir så stark som du önskar. Om inte – häll i mer färg!

Steg 3 – klart!

Använd dig gärna av flera olika färger för en mer färgglad teckning. Upprepa proceduren med de andra färgerna för att skapa ett unikt och lekfullt konstverk!

Läs också

  1. 4 fina designtips på IKEAs barnkök
  2. 4 saker att tänka på vid köp av vårskor ("springskor!") till barn
  3. 9 tips för att få barnen att leka utomhus i sommar