Allt du vill veta om SVT-serien ”Modern och dottern”

modern och dottern SVT

Vill du ha en lättsmält serie som lämnar dig med en feel-goodkänsla efter varje avsnitt så är STV:s serie ”Modern och dottern” kanske inget för dig. Den här turkiska serien lämnar ingen oberörd och varje avsnitt är en riktig nagelbitare.

Serien handlar om Zeynep som tar ett jobb som vikarie på en grundskola. Ganska fort märker hon att Melek, en av hennes elever inte verkar ha en bra hemmiljö. Den ena hemska upptäckten efter den andra avslöjar att Melek blir utsatt för grovt våld av sin mamma Şule och hennes sambo Chengiz. Zeynep bestämmer sig för att själv hjälpa flickan undan ett liv fyllt av misshandel och misär.

Hur många avsnitt finns det av Modern och dottern?

Serien släpptes på Star TV och sändes från oktober 2016 till juni 2017. Originaltiteln är ”Anne” som betyder ”mamma” på svenska, men SVT har valt att ge serien namnet ”Modern och dottern”.  ”Anne” är från början producerad med avsnitt som är mellan 2 och 2,5 timmar långa, men på SVT är serien klippt så att varje avsnitt är cirka 30 minuter långt. I dag finns över 110 avsnitt på SVT play och fler släpps varje vecka.

Skådespelarna i serien

Något som man slås av när man tittar på serien det starka skådespelet som når rätt igenom tv-rutan. Speciellt från den allra yngsta medlemmen bland skådespelarna, Beren Gökyıldız, som spelar den utsatta Melek Akçay och endast var 7-8 år gammal under inspelningen av serien.

  • Beren Gökyıldız spelar Melek Akçay
  • Cansu Dere spelar Zeynep Güneş
  • Vahide Perçin spelar Gönül Aslan
  • Gonca Vuslateri spelar Şule Akçay
  • Berkay Ateş spelar Cengiz Yıldız

Så letar du efter en binge-värdig serie? Då kan vi varmt rekommendera detta turkiska familjedrama. Du kommer inte att bli besviken!

Foto: StarTV/SVT

Läs också:

Första trailern till filmen ”Cruella”

7 serier om mammor och familjeliv