7 tv-serier om mammor och familjeliv du inte vill missa

Inget är så befriande som att se serier om hur andra kämpar på med barn, hem och relationer. Nej, du är inte ensam!

Missa inte serierna som vågar gegga runt i vardagen som småbarnsförälder. Vi har samlat nyheter och några favoriter med nya säsonger.

The Letdown

I den australiska serien The Letdown möter vi den nyblivna mamman Audrey som söker stöd i den lokala föräldragruppen. Där möter hon ett udda gäng karaktärer som tar sig an föräldrarollen på vitt olika sätt. Humor och igenkänning blandas med tragik och trassliga relationer.

Amningsrummet

Amningsrummet är en  ny svensk serie på SVT av Caroline Ringskog Ferrada-Noli. Foto: SVT.

Vera, hennes man Simon, deras femåring Fredrika och den gulliga bebisen Marta bor i Stockholms city. Hon har ett jobb som tv-producent som hon älskar, underbara vänner och ett hus i skärgården. Inom henne har en tomhet börjat växa.

Bonusfamiljen

Inspelningarna av säsong nr 4 av Bonusfamiljen är igång och vi är många som längtar. Nytt för nästa säsong blir att Petra Medes karaktär Katja spelas av Emma Peters. Annars är allt sig likt hemma hos bonusfamiljerna. Premiär för nya säsongen under hösten 2021.

Big Little Lies

Amerikansk drama-serie med Nicole Kidman och Reese Witherspoon som utspelar sig i en exklusiv villaförort i Kalifornien. Första säsongen kom ut 2017 och tar sin början i en grupp mammor och en makes dödsfall. Kvinnorna, som egentligen bara har gemensamt att de har barn på samma skola får plötsligt en gemensam uppgift.

Rita

I den danska dramakomediserien Rita möter ju just Rita, en okonventionell och frispråkig lärare. Hennes elever avgudar henne, men hos föräldrarna är hon inte lika populär. Ibland händer det också att hon glömmer sina egna barn.

Workin´ moms

Workin´moms utspelar sig i Toronto, Kanada. Här försöker fyra kompisar och tillika mammor i väldigt olika livssituationer balansera sina liv med barn och pågående karriärer. Mycket komik och hög igenkänningsfaktor!

Good girls

Netflix-serien Good Girls handlar om tre mammor som tillsammans bestämmer sig för att råna den lokala mataffären. Alla tre står inför personliga och ekonomiska kriser och ser rånet som den enda möjliga vägen ut.

Artikelbild: Netflix, The Letdown