När ska barn gå bus eller godis 2024? Här är allt du behöver veta

bus eller godis 2024

Halloween är en högtid som blir allt mer populär i Sverige, och för många barn är bus eller godis höjdpunkten på firandet. Men vilken dag är egentligen bäst att gå ut och knacka dörr för att få godis? I denna artikel reder vi ut när barnen bör gå bus eller godis under Halloween 2024.

 

När är Halloween 2024?

Halloween firas alltid den 31 oktober, och 2024 infaller denna dag på en torsdag. Traditionellt sett är det denna dag som många ser som den rätta dagen för att gå bus eller godis, men det finns andra alternativ som passar bättre för vissa familjer.

Bus eller godis på Halloween eller Allhelgonahelgen?

En fråga som många ställer sig är om barnen ska gå bus eller godis på Halloween dagen (31 oktober) eller om det är bättre helgen innan, som i år infaller den 26 och 27 oktober 2024. Enligt tradition går barnen bus eller godis på själva Halloween, men eftersom det i år infaller på en vardag kan många familjer välja att göra det helgen innan för att göra det mer praktiskt.

Det är upp till varje område och familj att bestämma vilken dag som passar bäst. Ett tips är att prata med grannarna eller kolla på lokala Facebook-grupper för att se vad som gäller i just ditt bostadsområde.

Vilken dag passar bäst för bus eller godis 2024?

Eftersom Halloween 2024 infaller på en torsdag, kan det vara opraktiskt för vissa att fira på en vardagskväll men samtidigt har barnen höstlov så att gå bus eller godis på Halloween torsdagen den 31 oktober borde fungera fint för dem flesta. Då har man också flera dagar på sig att karva pumpor och göra Halloweenpyssel innan det är dags för bus eller godis.

Enligt en artikel från Allt för Föräldrar är det vanligt att många i Sverige väljer att låta sina barn gå bus eller godis första fredagen dem går på höstlov, särskilt när Halloween infaller på en vardag.

Tips för en säker och rolig bus eller godis-runda

Oavsett vilken dag ni väljer att gå bus eller godis kommer här några tips att tänka på.

  1. Tydlig kommunikation med grannarna – Om ni firar på ett annat datum än den officiella Halloween, försäkra er om att grannarna är medvetna om det, så att barnen inte går förgäves.
  2. Dekorationer som signal – Hus som är dekorerade med pumpor eller andra Halloween-prydnader är vanligtvis öppna för bus eller godis. Respektera hem som inte är dekorerade, då det kan betyda att de inte deltar i firandet.

 

Artikelbilder: Unsplash.com

Läs också

  1. Enkel halloweensmink för barn: 10 roliga inspirationsbilder för ansiktsmålning
  2. Att karva pumpa – fem enkla steg
  3. Allt om Halloween 2024: Datum, ledighet och allhelgona
  4. 20 halloweenpyssel för hela familjen
  5. 6 gratis aktiviteter att göra med barn på höstlovet