Kokostoppar och kladdkaka
Baka utan mjölk. - Foto: Tasteline.com / Milda.se

Baka utan mjölk: 5 enkla men goda recept

Här är recepten för dig som vill baka men inte har någon mjölk hemma! Vi har samlat våra fem favoriter när det kommer till mjölkfria bakrecept.


När man blir akut sötsugen och vill baka vill man förstås använda ingredienser som man redan har hemma. Här är recepten för dig som har du ett bra skafferi men fattas mjölk. Alla recept går också bra för mjölkallergiker, så länge man använder sig av mjölfritt margarin. 

Vi har letat runt för att hitta en bra blandning av goda recept som alla är utan mjölk. 

Havrekakor

Havrekakor görs på havregryn, vaniljsocker smör och socker. Knapriga kakor som är perfekt till fikan! 

Bild & Recept från ICA.

Chokladkaka utan mjölk

Här kommer en favorit för alla chokladälskare. Du behöver mjöl, kakao, ägg, socker och margarin för att göra en kladdig chokladkaka.

Bild & Recept från Tasteline.

Mjölkfria bullar

Det är inte mycket som slår hembakade kanelbullar, och att du inte har mjölk är inget problem. Allt du behöver för att baka är: jäst, havremjölk, socker, smör, kanel och vetemjöl. 

Bild & recept från Tasteline.

Snabba chokladbollar

Chokladbollar går hem hos dem flesta och går snabbt att baka ihop. Det du behöver för att gör dem mjölkfria är: mjölkfritt margarin, socker, havregryn, vaniljsoker, kakao, kaffe. Du behöver också strössel, kokos eller pärlsocker beroende på vad du vill rulla bollarna i. 

Bild & recept från mjolkfri.com

Mjölkfria kokostippar

Här kommer ännu ett snabbt mjölkfritt recept, den här gången på kokostoppar. De få ingredienserna du behöver är: Milda mat & bak mjölkfri, ägg, socker riven kokos.


Bild & recept från Milda.se.


Läs mer:  Recept när du vill baka snabbt!


stats