Köttbullar och havregryn
Substitut för ströbröd. - Foto: Pexels.com/ Unsplash.com

Tips: Det här kan du använda istället för ströbröd i köttbullar

Om du står och ska göra köttbullar men inser att ströbrödet är slut - då kan du kolla om du har någon av våra 5 ersättningsvaror hemma.


Det finns tusentals av recept på köttbullar, med och utan ströbröd, med fetaost och dijonsenap. Eftersom alternativen när det kommer till köttbullar är oändliga så är det inget som helst problem att du inte har något ströbröd. 

Du behöver inte ströbröd i köttbullar

Det går ju faktiskt lika bra att röra ihop färs kryddor, gul löl och ägg och sedan steka på. Det blir hur gott som helst. Det kanske är lite svårare att få en perfekt rund form, men smaken är fortfarande god. 

Ingredienser du behöver till enkla köttbullar:

  • Ägg 
  • Gul lök
  • Valfri färs 
  • Kryddor 

LÄS OCKSÅ: 18 tips på matsäck till barnen

Vad du kan ersätta ströbröd med i köttbullar

Det finns massor av bra substitut för ströbröd som funkar lika bra (om inte bättre) i köttbullar.  Så om du vill ersätta ströbröd och ha något annat istället så har vi listat vad du kan använda.

  1. HavregrynHavregryn är en superenkel ersättning för ströbröd. Mixa dem lite lätt för att få en finare konsistens, så binder de köttbullarna lika bra!

  2. Potatismjöl Använd en till två matskedar potatismjöl för att få en härligt fast form på köttbullarna. Potatismjöl är dessutom glutenfritt.

  3. Kokt potatisHar du några kokta potatisar över? Mosa dem och blanda ner i färsen. Det ger saftiga köttbullar och en mjuk konsistens. Det är sant! 

  4. Mandelmjöl Mandelmjöl ger en lite nötigare smak till köttbullarna, men det fungerar istället för ströbröd.

LÄS OCKSÅ: 10 Roliga skämt för barn

stats