8 anledningar till varför du borde skaffa en sladdis

Trodde du att ni var klara med barn? Bytt din sista blöja och dragit vagn för sista gången? Tänk igen. Här är listan med 8 anledningar till varför du borde skaffa en sladdis.

1. Tryggare i mammarollen

Som ung förstagångsmamma går de flesta igenom perioder av tvivel och osäkerhet. Mer eller minde välkomna råd haglar över dig och det kan vara svårt att veta vilken fot man ska stå på. Den här gången kommer det bli annorlunda. Du vet med en annan säkerhet att du kan ditt barn bäst. Dessutom har du ju bevis på att du har väldens bästa stora barn som du ”lyckats” med.

2. It´s a family affair

Vid första barnet, eller om man skaffar barn tätt blir graviditeten och allt som kommer med den något man delar med sin partner, vänner och föräldrar. Väntar du en sladdis får du njuta av längtan, planeringen och förväntan med de stora syskonen också, och det blir ett minne för livet.

3. Förlänger bebistiden

Får du inte nog av knubbiga bebiskinder, tandlösa skratt och barnvagnspromenader? Då är det en sladdis eller två som gäller! På så vis kan du förlänga småbarnsåren i decennier.

Läs också: 5 fördelar med att skaffa barn tätt

4. Föräldraledig igen

Det är verkligen en ynnest vi har i Sverige att vi har möjligheten att pausa karriären för att ägna oss åt familjen och privatlivet på heltid ett antal månader.

5. Köpa nya prylar

För varje år som går lanseras nya supergulliga och livsnödvändiga (ok, kanske inte, men kul) bebisprylar på marknaden. Vem vill inte botanisera i det nya utbudet och inreda ännu barnkammare?

6. Får en ny chans

Visst har alla föräldrar saker i bagaget som kanske inte blev så lyckat med första barnet? Med facit i hand kanske du hade valt andra strider? Nu har du chansen att göra det annorlunda!

Läs också: Det är den perfekta åldern att bli mamma på

7. Kärleken mellan syskonen

Den nya bebisen blir hela familjens ögonsten och syskonkärleken du får uppleva mellan dina stora och små barn är oslagbar.

8. Det är praktiskt

Stora barn kan faktiskt hjälpa till. Hålla ett öga på bebisen, hämta våtservetter och mata. Är det riktigt stor skillnad i ålder på barnen har du en given barnvakt vad det lider!

Vår toppbloggare Victoria som driver bloggen “Victorias stil” har tre pojkar, och lille Enzo är hennes sladdis! Läs hennes blogg här

 

Delar du bilder på dina barn? Från och med 2020 kan det bli förbjudet. Se varför i videon nedan.