7 tecken: Så visar bebisen att den älskar dig!

Bebisen har faktiskt sätt den visar sin kärlek på. LOPPI listar 7 kärlekstecken från din bebis!

Dessa ljuvliga, små varelser. Bebisar är ju det finaste som finns här i världen men hur vet man egentligen om sin bebis verkligen älskar en? Kolla in den här mysiga listan och se om din bebis har visat dig någon av dessa tecken!

Så visar din bebis sin kärlek till dig

1. Bebisen tittar dig i ögonen

Många nyfödda bebisar älskar att titta på ansikten – och ditt är så klart favoriten. Den där djupa och bedjande ”bebisblicken” är en överlevnadsinstinkt som är till för att få uppmärksamhet och kärlek från föräldern, men det är också början på bebisens kärlek till dig. Bebisen börjar förstå hur viktig du är!

2. Bebisen känner igen din lukt

Om bebisen får välja mellan en bukett rosor och din svettiga, mjölkdränkta t-shirt så kommer du bli vald varenda gång! INGET luktar bättre än du <3

3. Bebisen ler åt dig

Första gången din bebis ger dig ett äkta, stort leende är ett magiskt ögonblick. Det är ett sätt att säga ”jag älskar dig”.

4. Bebisen pratar med dig

Din bebis allra första ljud och försök till att prata är riktade direkt till dig. Bebisar börjar inte med att prata till sig själva, utan de vill få kontakt med dig – så svara tillbaka!

5. Bebisen vill ha dig nära

Ungefär halvvägs in i bebisens första år kommer du märka att bebisen blir grinig så fort du inte är närvarande. Kanske skrynklas ansiktet ihop till ett russin när du lämnar rummet, men lyser upp lika stort när du kommer tillbaka. Detta är ett tecken på att bebisen känner sig ihopkopplad med dig.

6. Bebisen delar dina intressen

Oavsett om det är smutstvätten eller fyrverkerier, gillar du det så kommer din bebis göra detsamma. Det kallas ”mutual attention” och beteendet kan starta när din bebis bara är några månader gammal. Det är ett tecken på att bebisen är engagerad i dina intressen och uppmärksammar vad du lägger din energi på.

7. Bebisen använder dig som en sköld

Bli inte förvånad om din bebis begraver sitt ansikte i ditt bröst när någon ny dyker upp. Det kallas ”främlingsångest” och är helt normalt. Att vända sig till dig för skydd betyder att din bebis älskar dig och litar på att du kan hålla bebisen trygg.

Artikelbild: Pexels

Läs också

  1. 10 konstiga saker vi ALDRIG skulle göra - innan vi blev föräldrar
  2. 10 misstag alla nybörjarföräldrar gör – känner du igen dig?
  3. 10 saker du önskar att du hade vetat innan du blev förälder

Mer från LOPPI
För medvetna
barnfamiljer