7 fantastiska saker med att ha barn

Att få sitta på första parkett under barnens uppväxt, skratta mycket och att få vara någon annans nummer ett. Det finns många fantastiska saker med att ha barn. Här är 7 av dem. 

1. Skratta mycket
Det finns inget roligare än saker som dina barn säger. Ett tips är att skriva ner roliga formuleringar eller tankar som dina barn har, det är lätt att glömma och roligt att ha kvar som minne i framtiden.

2. Lära sig nya saker
Visste du att tecknet för ”att jobba” är två knutna nävar ovanpå varandra på teckenspråk? Barnen får lära sig mycket saker på förskolan som du också får lära dig via dina barn.

3. Första parkett
Du får sitta på första parkett och se dina barn utvecklas. Det är helt fantastiskt att få ta del av deras nyfikna upptåg och äventyr.

4. Vara någons nummer 1
Att vara någons största idol under flera års tid är magiskt. Njut av den tiden. Det kommer förmodligen att komma en period i livet när du inte är så populär hos dina barn. När dina dans- och sånguppvisningar inte längre besvaras med applåder och hejarop.

5. Hjärtat växer
Du får ett helt nytt förhållande till vad kärlek är när du får barn och hjärtat växer varje dag.

6. Återuppleva din egen barndom
Du kan titta på hur mycket barnfilmer som helst tillsammans med dina barn och återuppleva gamla minnen från din egen barndom. Visa dina favoritfilmer från när du själv var liten.

7. Ökar din kreativitet
En filt blir en flygande matta och en kuddhög ett berg som ska bestigas. Ett barns fantasi är helt utan gränser och du kan få många kreativa idéer från de små.

Foto: Istockphoto

 

Se i videon nedan: 11 kändisbarn som är SÅ lika sina mammor

 

 

Läs också

  1. 10 tankar alla föräldrar har tänkt – känner du igen dig?
  2. 21 ord att hålla koll på under graviditeten
  3. 9 saker du borde säga till dina barn – varje dag!
  4. 15 saker du med barn säger dagligen