5 fördelar med att leva i en bonusfamilj

Det finns många olika familjekonstellationer och även om livet ibland inte blev som man tänkt sig behöver det inte vara negativt. Vi har listat fem fördelar med att ha en bonusfamilj. 

1. Ni är fler vuxna som kan dela på det jobbiga 

Perioder av trots kan vara påfrestande för alla medlemmar i en familj. Är ni fler vuxna är ni fler som kan dela på det som är tufft och svårt och förhoppningsvis kan ni kommunicera och diskutera lösningar på problem som uppstår.

2. Ni är fler som kan dela på kostnader

Oavsett om det gäller nya fotbollsskor eller kläder till avslutningen kan det vara skönt att ni är flera som kan dela på utgifterna.

3. Du kanske får flera syskon

Att en familj delar på sig och slås ihop innebär ibland att det blir många barn. Hur härligt är det inte att alltid ha en kompis att leka med? Det bästa är att barnen inte hinner ledsna på varandra om de bara träffas varannan vecka.

4. Dubbla högtider

Du får fira julafton, midsommar och påskafton två gånger. Minst! Att få till högtider inom bonusfamiljer är inte lätt men se det som något härligt att få fira flera gånger.

5. Fler förebilder

Barnen får flera vuxna i sitt liv som de annars inte skulle träffat. Man behöver inte anta föräldrarollen men att ha fler vuxna som kan lyssna, stötta och skratta tillsammans med barnen är aldrig fel.

Foto: Monkey Business Images/Shutterstock.com

Läs också:  6 anledningar att gå till förskolan istället för att ta bilen

Penny Parnevik smygfilmade när hon avslöjade för familjen att hon var gravid med Douglas Murray. Nu gör klippet succé. Se mer i videon nedan.

Läs också

  1. Barnfamilj? Här är 3 spartips som du inte har råd att missa
  2. Så hjälper du ditt barn att slappna av – experten tipsar
  3. 5 knep för att minska vardagsstressen som förälder
  4. 10 vanliga situationer som uppstår när du är på väg till och från förskolan