10 saker dina kollegor som inte har barn MÅSTE få reda på

Har du kollegor som retar sig på ditt prat om helgens besök till leklandet? Eller som ständigt föreslår att lägga jobbmöten på en skön uteservering efter jobbet? Langa fram den här listan så kanske de får lite större förståelse för hur det är att vara förälder!

1. När du kommer till jobbet på morgonen har föräldern redan bockat av dagens största bedrift. Att väcka, utfodra, och få iväg en barnkull till förskolan borde vara en olympisk gren.

2. När en småbarnsförälder vid kaffemaskinen frågar hur läget är, svara inte att du är trött för att du inte kunde sluta kolla nya avsnitten av ”A handmaid’s tale”. Det sticker lite i ögonen på någon som varit uppe och servat med vattenflaskor, sövt om gråtande barn och ammat i tid och otid.

3. Att äta lunch i lugn och ro, utan att behöva torka upp tomatsås från golv och väggar är en småbarnförälders höjdpunkt på dagen. Ge dem det. Föreslå därför inte en jobb/multitasking/gå och äta-lunch om du inte absolut måste!

4. Att vabba är INTE, vi upprepar INTE som en semesterdag hemma i soffan. Ingen förälder i världen skulle välja att se sitt barn må dåligt, torka spyor och samtidigt försöka komma ikapp med jobbmailen, framför en effektiv dag vid skrivbordet. Vabb är ett nödvändigt ont.

5. Om vi vill ta en spontan AW? Tjaaa, kan vi ha den i lekparken så vi har uppsikt över barnen? Kanske med festis och varmkorv? Annars måste det ringas 15 samtal till förskolan, mormor, farfar eller partnern. Fixas hämtning, se till att middag står i kylen och facetima med avkommorna för att hinna säga god natt.

6. När jobbdagen är över väntar nästa arbetspass. Hämtning, markservice och läggning. I bästa fall sjunker en småbarnsförälder ner i soffan samma tidpunkt som en kollega kommit in på tredje avsnittet av sin netflix-serie.

7. När nästa arbetsdag kommer, ligger småbarnsföräldern back med sömnen en sisådär fem timmar. Det blir så när man sover med en minihelikopter i sängen.

8. Låtsas i alla fall vara pyttelite intresserad när vi visar bilder på lille Kalle som tar sina första steg. För en mamma eller pappa är det betydligt mer fascinerande än en gullig katt-meme på facebook eller en fyllehistoria från helgen.

9. Lucia och skolavslutningar är heliga. Inga årsrapportsredovisningar läggs på dessa morgnar tack!

10. Jobb och karriär i all ära. Men hur viktig en arbetsuppgift är så är det alltid sekundärt. Det allra viktigaste i livet väntar där hemma.

 

Är du FÖR stressad på jobbet? Svara på dessa frågor i videon nedan och se hur du egentligen mår.

Läs också

 1. 11 morgonrutiner som gör dig mer motiverad
 2. 10 saker du borde gjort mer av innan barnen kom
 3. 10 vanliga situationer som uppstår när du är på väg till och från förskolan

3 kommentarer

 1. Clara skriver:

  ELLER så kan man som förälder förstå att alla inte vill skaffa barn och att det är ens egna beslut som gjort en till förälder. Självklart behöver man inte planera så att föräldrar behöver göra om hela sitt schema för en AW men detta inlägg får det låta som att folk med barn tror att dom är bättre än folk utan och att deras tid är mer värd än barnfrias/barnlösas. Riktigt tråkig inställning och konstigt inlägg.

 2. Heidi skriver:

  Exact, Clara.

 3. Fia skriver:

  Tänk BARA om majoriteten av alla föräldrar valt att skaffa barn själva. Oh wait.

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.