Spara pengar: 7 enkla sätt att börja spara pengar

spara pengar tips

Det kan kännas oroligt att inte ha en buffert om en stor elräkning skulle trilla in, om kylen går sönder eller bilen behöver lagas. Man ska alltid ha en buffert. Det är lättare sagt än gjort att spara ihop pengar men här har vi samlat 7 tips på hur du kan börja spara ihop till en buffert! 

Spara pengar – Tips!

Se våra sju tips för hur du kan komma igång och spara pengar direkt!

Gör en budget

Gör en budget och följ den noga. Detta hjälper dig att se vart dina pengar går och hitta områden där du kan spara in.

Jämför priser

Spara pengar genom att jämföra priser och hitta de bästa erbjudandena.

Köp begagnat

Spara pengar genom att köpa begagnade saker istället för att alltid köpa nytt.

Minska utgifter

Spara pengar genom att minska dina utgifter, till exempel genom att skära ner på onödiga lyxvaror eller genom att byta till en billigare mobiltelefonplan. Dra in på streamingtjänster, musiktjänster? Många bäckar små kan göra stor skillnad i längden.

Få in mer pengar

Spara pengar genom att tjäna extra pengar, till exempel genom att göra hemarbete eller att starta en egen verksamhet. Sälj av saker du inte använder längre genom att ha en loppis eller lämna till en loppisbutik.

Investera

Spara pengar genom att investera smart och långsiktigt, till exempel genom att välja bra fonder eller genom att köpa aktier i starka företag.

Använd appar för sparande

Spara pengar genom att sätta av en del av din inkomst varje månad, till exempel genom att använda en app för automatisk sparande.

Varför är det bra att spara pengar?

Det finns många bra skäl att spara pengar. Här är några av de viktigaste.

  • Det ger dig en ekonomisk buffert att falla tillbaka på om du tappar din inkomst eller om du får oväntade utgifter.
  • Det ger dig möjlighet att investera i saker som kan ge dig en bra avkastning på sikt, till exempel genom att köpa aktier eller fastigheter.
  • Det ger dig frihet och valmöjlighet att göra saker som du verkligen vill göra, till exempel att resa eller starta ett eget företag.
  • Det ger dig en känsla av säkerhet och trygghet, eftersom du vet att du har pengar att falla tillbaka på om det skulle behövas.
  • Det kan också hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål, såsom att köpa en bostad eller gå i pension.

Artikelbild: Envato.com