Så undviker du och blir av med löss – 4 tips inför skolstarten

Skolstart innebär inte bara pirrig förväntan inför läsåret och inköp av pennskrin, bänkpapper och höstkläder – det är också stor risk att barnen ska komma hem med löss!

Luskollen har vi listat 4 tips för att undvika att få och hur man blir av med löss. Just nu kan du vara med och tävla om ett kit från Paranix med alla behandlingsmedel du kan behöva, värde 587 kr. 

1. Luskamma
Genom att konsekvent kamma igenom håret noggrant kan du märka gnetterna (äggen) i ett tidigt stadium och få bort dem innan de kläcks.

2. Var förberedd
Se till att alltid ha behandling hemma så att du kan agera snabbt när du väl hittat spår av löss. HÄR kan du tävla om ett kit från Paranix värde 587 kronor

3. Agera snabbt
Löss fortplantar sig mycket snabbt och kan lägga upp till 10 ägg per dag – efter 7–10 dagar kläcks äggen och inom 10–12 dagar kan de lägga egna ägg.

4. Behandla hela familjen
Även om man bara upptäcker det på en i familjen finns det stor risk att det hunnit sprida sig till fler. Löss sprider sig snabbt till andra varma huvuden att lägga sina ägg i så se till att ha behandling hemma så att det räcker till alla.

Läs mer om löss och hur du bäst blir av med dem på Luskollen
Var med och tävla om ett luskit från Paranix värde 587 kr