Roliga Bäst i test-lekar till midsommarfesten

bäst i test lekar midsommarfest

Det är välkänt att Bäst i test har blivit en källa till skratt för många. I detta humorprogram får en grupp kändisar utföra knasiga uppdrag där lösningen inte alltid är uppenbar. Har du alltid velat testa Bäst i test-utmaningarna själv? Nu har du chansen. Vi har samlat några roliga tester från Bäst i test som du kan prova hemma, kanske under förfesten eller till och med på födelsedagsfesten. Alla lekar kan spelas både i lag eller enskilt.

Bäst i test-lekar

  1. Räkneleken

I leken ”Ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio, elva, tolv, tretton” ska ni tillsammans räkna upp till 13, med varje person som säger ett tal i tur och ordning. Ni ska hoppa på udda tal och göra knäböj på jämna tal. När ni når 13 eller om någon åker ut, börjar ni om från början och lägger till fler regler. Ytterligare regler kan vara att säga en deltagares namn, klappa händerna, upprepa föregående person eller uttala en siffra fel.

Leken slutar när det bara är en deltagare kvar.

  1. 100 sekunder

Deltagarna ska resa sig upp efter 100 sekunder. Ni får inte använda tidmätande hjälpmedel. Den som reser sig upp närmast den angivna tiden vinner.

  1. Göm föremål

Göm ett föremål i en tygkasse eller på en person. Lekledaren kommer sedan att påstå var föremålet är placerat, och om lekledaren har rätt åker deltagaren ut. Den sista personen kvar vinner.

  1. Minns du…

Memorera så många föremål som möjligt inom en vald kategori (till exempel fågelsorter, bilmärken, hundraser eller liknande). Deltagarna kommer sedan, en i taget, att lista föremål från listan. Den deltagare som minns flest föremål vinner.

  1. Bygg det högsta tornet

Bygg det högsta tornet med valfria föremål, till exempel lego, toalettpappersrullar eller plastmuggar. När deltagarna bygger ska de göra ett ljud som lekledaren har instruerat den föregående personen att göra. Om ljudet är felaktigt eller tar för lång tid att göra rivs tornet och deltagaren får börja om. Leken kan genomföras under valfri tid, men en omgång tar ungefär 1-2 minuter. Det högsta tornet vid slutet av tiden vinner.

Källa: Modette.se