Fixa adventsmyset i sista minuten – 6 knep!

Så fixar du adventsmyset i sista minuten

December, advent och julstämning deluxe! Eller? Nej, adventsmyset kommer inte alltid som ett brev på posten bara för att årstiden är rätt. Här listar vi 6 knep för att fixa adventsmyset med familjen på ett kick.

Plocka in julen från naturen

Ta er ut i naturen och plocka in gran- och tallris att pynta med. Sätt i en vas eller häng upp på ett snöre och använd som girlang. Grönt är skönt för ögat i juletider, och doften av gran och tall slår ju sällan fel.

Lys upp!

I mörkaste december behövs ljus mer än någonsin, och därför ska det självklart också ljuset få göra sitt för både välmåendet och julstämningen. Ös på med ljusslingor över tavelväggen, låt barnen göra ljusinstallationer med LED-ljusslingor i glasburkar och -vaser och tänd ljus i massor när ni samlas för adventsfika. Ibland behövs inte mer än lite (mycket!) ljus!

Läs också: ”Lussepanik? Så fixar du luciakläder till barnen i sista minuten”

Baka med julkryddor

Sprid juldoft i hemmet genom att baka tillsammans. Här hittar du 6 juliga recept med saffran som går hem hos alla lussefantaster. Är du mer sugen på pepparkakor? Testa då dessa 6 härliga recept med smak av pepparkaka. Mums!

Julifiera inredningen

Har du tid, pengar och ork att gå ut på en julshoppingrunda med kidsen är det absolut läge nu. Vill du hellre jobba med det du har hemma går det självklart också bra. Plocka bort färger som inte känns jul och framhäv detaljer i grönt, rött, vitt och brunt. Krydda inredningen med ljus och fluff! Vill du ha lite inspiration? Varsågod!

Julens soundtrack

Kanske snabbaste sättet att komma i rätt stämning inför julen är ju faktiskt att slå på lite julmusik. Här hittar du en spellista med julmusik för dig som har Spotify, annars kan man också leka DJ på Youtube!

Pyssla med barnen!

Engagera barnen i ett lagom enkelt och riktigt mysigt pyssel. Det behövs inte alltid en massa nyinköpta tillbehör, här tipsar Kreativa Karin om tre enkla julpyssel att göra med sånt du antagligen har hemma.

Prenumerera på LOPPIs nyhetsbrev!

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här!

Få unika erbjudanden, massor av tävlingar och bra deals till din e-post – varje vecka. Signa upp dig på LOPPI:s nyhetsbrev. Det är helt gratis och du väljer själv om du vill avsluta din prenumeration.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

 

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: 7 saker du inte får göra på sociala medier under julafton

Läs också

  1. 10 jullovsaktiviteter som passar hela familjen!
  2. 8 recept på enkelt och gott julgodis för barn
  3. 15 saker du kan göra för att få ditt barn att le idag