Lussepanik! Så fixar du luciakläder till barnen i sista minuten

I10Hur många gånger har vi inte stått där dagen innan luciatåget med urvuxna luciakläder och fruktan över att behöva klä barnen i dumstrut istället för stjärngossestrut? För att råda bot på problemet har vi listat tipsen som hjälper dig fixa luciakläder till barnen i sista minuten.

I klädaffären var alla lucianattlinnen slut och du undrar tyst för dig själv hur det ens är möjligt att barnen har växt mycket på bara ett år att samtliga tomteluvor, pepparkaksoutfits och lucianattlinnen nu är minst en decimeter för små i ärmar och ben.

Läs också: Kom i julstämning – 6 enkla knep

Känns det igen? Lugn – vi har alla varit där. Här är våra bästa sista minuten-tips som räddar dig från den alldeles för klassiska lussepaniken. Och kanske är det här en ypperlig chans att gjuta lite självkänsla i barnen och visa dem att det är okej att ibland våga gå mot strömmen ibland och stå stark i det.

Låna från vännerna

Utnyttja det fina med sociala medier och skriv ett inlägg om din lussepanik med en fråga om någon kan rädda dig. I bästa fall är det någon i närheten som erbjuder sig att låna ut! Om inte lär du i alla fall få sympatier och pepp från dina nära och kära.

Läs också: Måste barn krama släktingar fast de inte vill?

Hejdå lakan, hej linne!

Är du vän med symaskinen? Då kan du offra ett av dina vita lakan till förmån för ett hemmasytt nattlinne. Man tager det man haver, eller hur?

Var rebellen

Vem har sagt att det inte finns plats för andra karaktärer i ett luciatåg? Våga vara rebell och låt ditt barn gå i favoritprinsessklänningen, Spidermandräkten eller mantel och kungakrona. Variation förnöjer!

Skapa en hustomte

Tro det eller ej, men det ryktas att man inte behöver bära den klassiska mjukistomtedräkten från varuhusen för att få klassa sig som tomte. Samla ihop röda kläder som finns hemma. Kanske har barnen redan ett par röda tights? Kanske kan mammas röda t-shirt knytas kortare i midjan? Lite glitter eller en mössa pimpad med krusat presentsnöre – och din lille ÄR en tomte. Vi lovar!

Foto: Shutterstock

Se i videon nedan: Julklappar till julklappsspelet – 51 tips från 50-200 kronor

Läs också

  1. 10 plagg att fira in det nya året med
  2. LOPPI Adventskalender 2018 – Vinn fina priser!