Veckans helgmums: Nice cream
Går det att göra glass som är god och samtidigt nyttig? Helt utan glassmaskin? Ja, det går! Linnéa från Linnéas Skafferi bjuder på recept på en riktigt god nice cream. Den är enkel att göra och den passar perfekt som helgmums.
Jordgubbs-nice cream:
Du behöver:
2 frysta bananer skurna i bitar
200 g frysta jordgubbar
1/2 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
Låt jordgubbarna tina något. Lägg sedan bananer, jordgubbar och vaniljpulver i en matberedare. Mixa tills allt blir en slät, krämig glass. Ha upp i fina skålar och strössla kokosflingor över. Ät som lyxigt mellis eller varför inte istället för fredagsgodis?
Tips!
Glassen är godast att äta direkt när den är nygjord. Men får du över går det bra att frysa in, låta glassen tina något och sedan köra den en sväng till i matberedaren innan du skall servera den igen.
Vill du ha fler recept? Missa då inte Linnéas blogg här och gå även in hos Hannas Bageri som delar med sig av goda bakverk.
Artikelbild: Linnéas skafferi