6 tips på hur du får ditt barn att sova hela natten

Andrea Norrman toppbloggare

LOPPIs toppbloggare Andrea Norrman kämpar som så många andra småbarnsföräldrar med att få hennes dotter att sova hela natten. Tack vare en fantastisk skara bloggläsare har hon nu satt ihop en lista på de bästa tipsen som de bidragit med, och eftersom ”Sharing is caring” fortsätter vi i samma anda!  Fyll gärna på med fler tips och idéer i kommentarerna.

 

1. Ge gröt som sista måltid.

Det är mättande och värmer gott i magen.

2. Fyll på med välling.

Till den bebisen som inte vill ha välling, blanda ut den med ersättning eller bröstmjölk för att vänja hen vid den nya smaken. Det blir helt enkelt en mjukare övergång för bebisen. Första gångerna kan du ta mest ersättning/bröstmjölk, för att efter ett tag inte ha någon.

3. Ge vatten i stället för ersättning eller välling på natten.

Då blir det förhoppningsvis inte lika intressant att vakna längre.

4. Se över hur mycket din bebis sover på dagen.

Trappa eventuellt ner på sömnen dagtid. Ofta sover bebisar sämre nattetid under de perioderna precis innan de trappar ner på sömnen dagtid.

5. Se över barnets kost.

Ha gärna fasta tider när din bebis ska äta.

6. Rutiner

Se till att ha en fast rutin varje dag ungefär 1 timme innan läggdags. Det hjälper barnet att komma till ro och efter ett tag förstå att det snart är dags att sova. Ät till exempel gröt, ta ett bad, läs en bok och natta sedan.

Läs hela sömninlägget här eller scrolla i Andreas blogg om hur det går  för familjen med sömnen, samt mycket annat så klart!

 

Läs också: 12 tips som alla föräldrar behöver