6 skillnader på att äta brunch innan du fick barn och efter…

Idag är det brunchens dag. En alldeles ljuvlig anledning att boka in sig på ett mysigt hotell, sitta länge och smaka på alla godsaker. Eller? Innan barn var söndagsbrunchen som en ljuvlig ritual, med barn – något helt annat…

Innan barn: Var ska vi slå oss ner? I soffgruppen där borta vid brasan?
Med barn: Har ni någon lekhörna? Kan man ta dit ett bord?

Innan barn: Åh, vad mysigt med ett tillfälle att sitta och prata med varandra.
Med barn: Om jag passar ungarna, så hämtar du deras mat, sedan går jag och hämtar till mig själv, och sedan är det din tur att gå och då äter jag med barnen så kan du sitta ner efter det.

Innan barn: Vi delar upp buffén i kallt, varmt och sötsaker va? Så vi får ut det mesta av allt!
Med barn: Mot pannkakorna!

Innan barn: Brunch utan ett (eller två) glas bubbel är som julafton utan jultomten!
Med barn: Ursäkta, har ni fullkornsvälling?

Innan barn: Vi går upp på hotellrummet och vilar ett par timmar efter matorgien.
Med barn: Så, har alla ätit klart? Nu drar vi till leklandet!

Innan barn: Dagdrömmer i flera dagar efteråt om det ljuvliga levain-brödet och egenrostade müslin!
Efter barn: Vet inte om du hann smaka på något?

Läs också: Linneas skafferi – 6 goda brunchrecept