11 sätt att fira slarvighetens dag på

iStock

Den 20 februari är det slarvighetens dag och det måste såklart firas. Istället för att fokusera på hur lite du hinner uträtta hemma ska du unna dig en dag av extra mycket slarv. 

1. Lägg barnets underlägg ovanpå morgongröten istället för att torka bort den. Det blir ett perfekt klister så slipper du att underlägget åker i golvet vid varje måltid.

2. Våga vägra att ta bort luddet från filtret i torktumlaren. Det är något väldigt förbjudet i att inte ta bort luddet. Du vet att det kommer att sitta en lapp uppe från en arg granne nästa gång du kommer ner till tvättstugan, men tanken är så kittlande att du faktiskt avstår.

3. Låt barnen gå i pyjamas hela dagen. Kläder är överskattat och bidrar till att du måste tvätta ännu oftare än vad du redan gör.

4. Köp hämtmat. Ett mål från en hamburgerkedja innehåller hela kostcirkeln, med andra ord: grönsaker, kolhydrater och proteiner.

5. Dammsug inte – lek med dammråttorna istället.

LÄS OCKSÅ: 10 vanliga situationer till och från förskolan ›› 

6. Låt maten torka in riktigt ordentligt på tallriken och skölj för allt i världen inte av den innan du inte ställer in den i diskmaskinen.

7. Låt barnen äta chokladglass i sängen.

8. Trots att du redan har fått två påminnelser om att du måste lämna in ledighetslapparna till förskolan så siktar du på att få en tredje påminnelse innan du ens fyller i dem.

9. Städa inte. Vill du ändå att det ska dofta nystädat? Spraya rengöringsmedel rakt ut i luften.

10. En strumpa är ett perfekt substitut till disktrasan. Den fungerar utmärkt att suga upp den utspillda mjölken på golvet med.

11. Börjar den överfyllda blöjhinken lukta illa? No worries, tänd ett doftljus.

Foto: Istockphoto

Läs också

  1. 10 vanliga situationer som uppstår när du är på väg till och från förskolan
  2. 10 klipp med barn och djur du bara måste se
  3. Här är det perfekta hemmamyset med din tweenie