”Skattjakt, mys och äggmålning” – så firar bloggarna påsk

Äggmålning, skattjakt och mys med familjerna. Vad ska LOPPIs bloggare egentligen hitta på under påskens lediga dagar? Oavsett väder är alla bloggarna överens om att påsken är en tid att umgås med familj och vänner och äta gott.  

ulrika_pask

Ulrika Forsberg: ”Vi firar med massa gott”

– Vi firar med massa gott att äta, massa pyssel och familjemedlemmar. Mysdag helt enkelt. Men denna påsk ska vi iväg till Alex familj och fira med slalom och fjällmys.

stefan_lagergren_pask

Stefan Lagergren: ”Vi går på påskpromenad”

– Påsk brukar firas med Angelicas familj. Traditionsenlig lunch inklusive äggmålning med tillhörande påskpromenad efteråt. Om vädret tillåter det, vilket det har gjort de senaste tre åren.

pyssel_ettparon

Teresa Tingbrand:  ”Det blir lite pyssel”

– Vi brukar inte fira på något särskilt sätt, bara njuta av lite icke-uppstyrd ledighet, käka massa god mat och godis. Kanske blir det lite pyssel, även om det inte alltid blir så idylliskt som det kanske låter.

laila

Laila Högfeldt: ”Vi sjunger påsklåtar”

– På skärtorsdagen åker jag och Niclas till NYC, så jag kommer att tjuvstarta påsken på tisdagen. Påskharen kommer givetvis och gömmer påskägg, måla påskägg i fina färger, sjunga påsklåtar och äta påskmiddag

nadja_pask

Nadja Mayr: ”Bara umgås utan måsten”

– Vi åker till vårt landställe på Gotland över påsk. Ska börja förberedda inför vår och sommar i trädgården. Hollie ska få sitt första påskägg. Kanske även mannen får något isf blir det något gott vin eller några öl och snacks till en dejt. Pyntar med något fint påskris. Men mest hoppas jag kunna vara ute, att solen skiner och att vi kan sitta med en filt på altanen och ta ett glas vin, äta gott och bara umgås utan måsten. Hollies första påsk och nu börjar vi skapa traditionen som en familj.

dukning_linnea

Linnéa Seidel: ”Vi skippar den traditionella maten”

– Vi firar påsk med familjen i olika omgångar. Men min syster kommer hem från Berlin där hon bor så vi försöker umgås så mycket som det bara är möjligt! Vi brukar skippa den traditonella påskmaten och duka upp en riktigt vårbuffé med massa sallader, lax och annat gott!

jessica_pask
Jessica Lagergren: ”Jag ska styra upp en skattjakt”

– Vi firar påsk med stor påsklunch tillsammans med familjen. Dagens höjdpunkt för mig är när vi målar ägg och jag känner grav press att prestera bättre än Stefan Lagergren vilket är jäkligt svårt. Han är grym! I år är kidsen lite större så jag tänker styra upp en magisk skattjakt! Jag älskar att gå all in vid högtider!

carola_pask

Carola Wetterholm: ”Vi målar ägg varje år”

– Påsk är inte så stort för oss. Barnen går påskkärringar på skärtorsdagen, ingen annan dag, och det är det enda ”måste ” för dem. Sen åker vi till mina föräldrar som bjuder på middag på påskafton. Då är alla välkomna, barn barnbarn och respektive till alla. Även en god vän till familjen brukar komma. Påskägg är förresten ett måste och det ska vara godis. Sen äter de upp en tredjedel direkt och så blir jag tokig på alla halvfulla påskägg som ligger och dräller. 
Måla ägg tjatar de om men sen är det aldrig så kul domderar tänkt, men det görs varje år.

Foto på Jessica Lagergren: Sandra Rogers 

Läs också

  1. 25 saker att stoppa i påskägget istället för godis
  2. 10 påskdesserter och 5 nyttigare alternativ
  3. Drömmen om det perfekta påskpysslet - i samarbete med Panduro
  4. Påskpyssel DIY: Kaninöron och sminkning
  5. 5 tips på vegetarisk påskmat