Sex under småbarnsåren – så håller vi igång

sex

Sex under småbarnsåren, går det? LOPPIs toppbloggare har delat med sig av hur de gör för att hålla igång kärleken och sexlivet under småbarnsåren. 
– En snabbis är bättre än inget, säger Linnéa Seidel.

Nadja Mayr

– Barnen sover i egna rum och nattas samtidigt vid sju. Så vi får vår kväll med egentid. En gång i veckan och på helgerna äter vi middag efter de somnar. Dukar upp lite gott och fint. På helgerna brukar vi köra dejt night fast hemma med tända ljus, vin och god mat. Innan barnen somnat har vi helgmys tillsammans med chark och plock, så vi får mys med dom och har inget emot en sen middag.

Läs också: Här är bästa sextipsen!

Karin Säther

– Våra barn har sedan de föddes varit svåra att få att sova på kvällarna! Imponerad av de som lyckas. De första åren var en RIKTIGT stor utmaning! Egentid är viktig men under en period vad det obefintligt. Vi pratade då mycket om att inte ifrågasätta kärleken till varandra. Idag 10 och 12 år senare är det lite samma sak. Vi försöker dock se till att få tid till att se både filmer och serier tillsammans bara vi två och det lyckas vi faktiskt med. Sedan att det ropas och att det blir spring i trappan ja det är vi ju liksom vana vid. Vi har varit tillsammans i snart 15 år.

Jessica Lagergren

– Vi försöker ha barnvakt lite då och då, men det blir oftast vid större tillfällen som när vi ska bort på fest eller bröllop. Egentligen borde vi ta barnvakt lite mer spontant i vardagen och umgås bara jag och Ibbe. När det kommer till sexlivet brukar vi passa på när Elsa har somnat för natten. Det blir inga maratons som förr i tiden dock!

Linnéa Seidel

– Mina föräldrar brukar ta barnen någon kväll då och då. Då kan vi ha en lugn kväll hemma utan att vi ska iväg på något speciellt eller så. Det är guld värt! Men det som varit viktigast för oss som par har varit att alltid ha något gemensamt projekt. Det spelar ingen roll om det har med arbete, renovering eller vad det är. Ett år la vi sjukt många timmar på att bygga vårt hus som pepparkakshus. Något som gör att vi enkelt kan välja att hitta mer tid att spendera med varandra liksom. När det kommer till sex får man helt enkelt hitta sina tillfällen. En snabbis är bättre än inget.

Gabriella Joss

– Vi har varit tillsammans i 10 år och det går ju upp och ner. Men vi vet var vi har varandra och försöker ta hand om varandra och kärleken så gott det går i vardagslivet. Båda barnen sover i vår säng men när dom är nattade så brukar vi smyga upp och försöka få tid ihop. Bara mysa, se film, äta sen middag och prata. Det behövs inte så mycket för att vi ska känna att vi tar hand om vår kärlek. Vi har inte någon avlastning heller men vi har väl på något vis accepterat att småbarnsåren är som dom är. Och vår tid kommer sen igen när barnen är lite äldre. Men först ska vi ha fler barn. Vi skrattar mycket ihop, kramas, pussas. och det behövs inte så mycket mer för att vi ska känna oss kära i varandra. Vi överraskar varandra ibland med blommor, någon present eller en extra god middag.

Läs också: Sex före VS sex under småbarnsåren

Läs också

  1. 10 sneaky saker en småbarnsförälder gör för att få ligga
  2. 20 frågor att ställa på dejt – för alla småbarnsföräldrar
  3. 5 tecken på att ni bör avsluta relationen