Roliga saker att göra med barn i Stockholm, Göteborg och Malmö

roliga-saker-att-gora-med-barn-stockholm-goteborg-malmo-utflykt

Letar du efter roliga saker att göra med barn i Stockholm, Göteborg eller Malmö? Då har du kommit helt rätt. Här hittar du nämligen just det: roliga aktiviteter att göra med barn i tre av Sveriges största städer.

Roliga saker att göra med barn under lediga dagar

Det är inte alltid lätt att komma på vad man ska göra med barn när man har en eller flera lediga dagar framför sig. Under hösten är det inte lika mycket röda dagar mitt i veckan, men under vårterminen kryllar det av lediga dagar – härligt men kan också kännas stressigt. Vad ska man hitta på? Hur ska vi underhålla barnen? Det är allt från trettondagen, sportlov, påsklov, första maj, Kristi himmelsfärds dag och nationaldagen.

Om du inte vill vara hemma – ta del av våra tips på aktiviteter att göra med barn

Visst behöver man inte alltid hitta på olika aktiviteter, att mysa hemma är även det en mysig aktivitet. Dessutom kan man behöva vila upp sig ibland. Men om man ändå är sugen på att hitta på något så finns det såklart mycket att göra. För att förenkla letandet har vi listat flera olika aktiviteter att göra med barn i Stockholm, Göteborg och i Malmö.

Lästips: 100 saker att göra när man har tråkigt

Aktiviteter för barn i olika åldrar

Aktiviteterna passar barn i olika åldrar och som sagt i olika städer. Om ni inte bor i Stockholm, Göteborg eller i Malmö så passar kanske en weekend bra att göra under ledigheten?

Lästips: KUL GUIDE: 10 roliga hotell i Sverige för barn

Oavsett vad så finns det massvis med roliga saker att göra med barn, spana in aktiviteterna nedan!

Tips: Roliga saker att göra med barn i Stockholm

Skansen

Skansen är öppet 365 dagar om året och under högtider och lov anordnas det ofta roliga aktiviteter för barn på området. Det finns massvis med djur, allt från björnar, sälar och älgar till kaniner, marsvin och sköldpaddor. Inne på Lill-Skansen hittar du de sistnämnda djuren. Det finns dessutom lekplatser och spännande och vackra hus och miljöer på Skansen. Ett riktigt bra tips för den som vill hitta på något roligt att göra med barn i Stockholm! Du hittar information om priser här.

Hellasgården

Ute vid Hellasgården hittar du vackra vyer och vacker grönska. Du kan även bada, spela fotbollsgolf och spela minigolf. Hellasgården ligger mitt i Nackareservatet och där finns massvis med härliga promenad- eller springspår. Du hittar mer information om Hellasgården här.

Spårvagnsmuseet

Är ditt barn intresserad av fordon? Då är Spårvagnsmuseet en riktigt rolig grej att göra i Stockholm. På museet finns massvis med aktiviteter för barn. Det finns en minitunnelbana, hoppa in och leka i olika tåg och klä sig i fina uniformer! Du hittar mer information och priser här.

Stora Skuggans 4H-gård

Det finns flera olika 4H-gårdar i Stockholm – Stora Skuggans 4H-gård är en av dem.  Där hittar du bland annat kossor, hästar, grisar och får. Gården är belägen på Norra Djurgården – en bondgård nära stan helt enkelt, en perfekt aktivitet att göra med barn!

Blecktornsparken

I Stockholm finns det flera olika parklekar. Blecktornsparken är en av dem. Under ett besök i Blecktornsparken kan du bland annat se och klappa får, marsvin, se grisar och kaniner.  Det finns även en lekplats med olika små cyklar barn kan cykla runt på i parken. Man kan även köpa glass och grilla. Parkleken ligger på Södermalm i Stockholm och du kan läsa mer om den här.

Aspuddsparken

En annan parklek med djur och lekplats är Aspuddsparken. Den här parkleken är även den en rolig aktivitet att besöka med barn. Det finns allt från hästar, kaniner och får. Läs mer om Aspuddsparken här.

Är du sugen på att ta dig till en rolig parklek med ditt barn? Du hittar fler parklekar i Stockholm här.

Tolv

Tycker ditt barn om olika spel som arkadspel, bowling och shuffleboard? Kanske passar äventyrsgolf eller biljard eller dart bra? På Tolv Stockholm vid Globen finns massvis med roliga grejer att göra med barn. Kanske passar det extra bra på en regnig dag då det är inomhus. Du kan läsa mer om Tolv här.

Junibacken

Junibacken är en riktigt klassisk aktivitet att göra med barn i Stockholm. Det har funnits länge, men har olika avdelningar som ofta varierar sig. De flesta barn känner till Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Alfons Åberg, Mamma Mu och alla andra klassiska karaktärer som finns att hitta på Junibacken. De har ofta olika teatrar och föreställningar, och dessutom finns det en lekplats att besöka på utomhusområdet! Du hittar mer information och priser här.

Gröna Lund

Precis som Skansen och Junibacken hittar du Gröna Lund på Djurgården i Stockholm. Gröna Lund är en rolig aktivitet för barn, och kanske främst de lite äldre barnen. Här finns massvis med karuseller och spel. Läs mer om Gröna Lund här.

Vasamuseet

På Vasamuseet, som precis som ovan nämnda aktivitet ligger på Djurgården, hittar du massvis med intressant historia, båtsamlingar och annat kul som kan vara matnyttigt för barn att ta del av. Du kan läsa mer om Vasamuseet här.

Tekniska museet

Om du vill göra något roligt med barn kan du besöka tekniska museet – där finns massvis med spännande utställningar att ta del av. På Tekniska museet kan du utforska och upptäcka en hel del som är roligt för både små barn, större barn och vuxna. Läs mer om Tekniska museet här.

Plaskdammar

I Stockholm finns det flera så kallade plaskdammar som barn kan bada i. Det är en rolig aktivitet för de mindre barnen när värmen kommer på besök. Plaskdammarna öppnar och fylls ofta på i slutet på maj eller i början av juni och töms på vatten i slutet på augusti. Plaskdammarna rengörs också minst en gång i veckan.

 • Aspuddsparkens plaskdamm
 • Lilla Blecktornsparken
 • Kristinebergs plaskdamm
 • Fredhällsparkens plaskdamm
 • Tegnérlundens plaskdamm
 • Rålambhovsparkens plaskdamm
 • Lugnets plaskdamm
 • Tidaholmsparkens plaskdamm

Du hittar fler plaskdammar här.

Badhus

Det finns flera olika badhus att besöka i Stockholm. Några av dem har även utomhuspooler. Bada på badhus är ofta en mycket uppskattad aktivitet för barn, så passa på att testa att besöka någon av badhusen listade nedan:

 • Erikdalsbadet
 • Tyresö Aquarena
 • Högdalens simhall
 • Husbybadet
 • Farsta sim- och idrottshall

Du hittar fler badhus i Stockholm här.

Hammarbybacken

Visste du att du kan besöka Hammarbybacken även på våren och sommaren, när snön är långt borta och solen gassar? Sedan några år tillbaka har Hammarbybacken flera aktiviteter som passar perfekt för barn. Vad sägs om att klättra, hoppa trampolin eller varför inte åka berg- och dalbana i backen? Du kan läsa mer om Hammarbybackens sommaraktiviteter här.

Tips: Roliga saker att göra med barn i Göteborg

Liseberg

Liseberg är en stor nöjespark belägen i Göteborg. Här hittar du verkligen attraktioner och roliga saker att göra för både barn och vuxna. Nöjesparken är öppen på både sommar och vinter. Du hittar mer information och priser här.

Alfons Åbergs kulturhus

I Alfons Åbergs kulturhus hittar du massvis med roliga saker att göra med barn. Det erbjuds teatrar och spännande och roliga lekytor för barn. Du kan läsa mer om aktiviteten här!

Universeum

Universeum i Göteborg erbjuder en hel del roliga aktiviteter. Du kan titta på djur, ta del av utställningar, utforska och lära dig massvis med spännande saker. Det finns också kemilabb och teknikverkstad att utforska. Läs mer om Universeum här!

Sjöfartsmuseet Akvariet

Är ditt barn nyfiken vad som finns i havet? Då är Akvariet på Sjöfartsmuseet en rolig aktivitet. Där hittar du nämligen ett gigantiskt akvarium och massvis med utställningar. Spana in mer information här.

Barnens Zoo i Slottsskogen

En utomhusaktivitet som passar barn i olika åldrar är Barnens Zoo i Slottsskogen. Där finns djur som getter och hästar. Ditt barn kan dessutom delta i ponnyridning. Läs mer här!

Plikta lekplats i Slottsskogen

Precis som ovan nämnda aktivitet hittar du Plika lekplats i Slottsskogen. Där finns massvis med roliga klätterställningar och dylikt för ditt barn att leka vid. Det finns dessutom rutschkanor och studsmattor. Läs mer om Plikta lekplats här!

Du hittar fler roliga parker i Göteborg här.

Kättilsröds 4H-gård

Är du och ditt barn nyfikna på djur kan ni besöka Kättilsröds 4H-gård som är belägen strax utanför Göteborg. Där finns allt från kor, hästar, får, getter, grisar och kaniner. Du hittar mer information här!

Tolsereds 4H-gård

Precis som tidigare nämnda 4H-gård ligger även Tolsereds 4H-gård strax utanför Göteborg. På gården hittar du bland annat grisar, getter, kaniner, höns och hästar. Här kan du läsa mer om 4H-gården!

Tips: Roliga saker att göra med barn i Malmö

Trampbåt

I Malmös kanal kan du åka trampbåt. En rolig aktivitet för både barn och vuxna. Genom att ta en tur i en trampbåt kan man dessutom få se staden från en annan synvinkel. Spännande ju! Du kan läsa mer om det här.

Teknikens och sjöfartens hus

Vad sägs om utställningar om teknik, fordon, sjöfart och vetenskap? Där kan du lära dig massor och själv vara med och experimentera. Det finns dessutom ett spännande båtlekrum att tillgå! Du hittar mer information om det här.

Temalekplatser i Malmö

Det finns många olika temalekplatser i Malmö. Här är några av dem:

 • Den hemliga staden
 • Cirkuslekplatsen
 • Bondgårdslekplatsen
 • Djungellekplatsen
 • Fiskelekplatsen
 • Musiklekplatsen

Du hittar fler temalekplatsen här.

Plaskdammar i Malmö

I Malmö finns det flera plaskdammar. Här är några av dem:

 • Rosengårds vattenlekplats
 • Folkets park
 • Rörsjöparken

Du hittar mer information om plaskdammarna här.

Fler tips: Utflykt med barn i Stockholm: 21 tips du INTE vill missa

Kristi himmelsfärd 2024 – är det en röd dag?

Kluriga gåtor och tankelekar för barn