Redo för potträning – så vet du

redo för potträning

Redo för potträning? Det finns en del tecken som visar om ditt barn är redo att börja pottränas och sluta med blöja. Här är 5 tecken som visar att du kan ta dig an projekt potträning inom kort.

Dags för potträning? Det kan ibland vara svårt att veta om ditt barn är redo för potträning eller inte. Ett tidigt tecken för att det kan vara dags för potträning kan vara att ditt barn säger till att hen vill kissa eller bajsa. Men det viktigaste av allt är att ni som familj känner er redo och att inte jämföra ditt barn med andra barn när det kommer till potträning.

Redo för potträning – 5 tecken

1. Ditt barn visar ett intresse

Vid ett års ålder brukar barn tycka om att härma så det kan vara en bra ålder att prova introducera pottan eller toaletten för ditt barn.

2. Ditt barn säger till

Det är väldigt olika när barn börjar prata, men ett tydligt tecken är om ditt barn uttrycker att hen vill gå på pottan eller toaletten. Det kan vara med ord eller kroppsspråk. Försök vara uppmärksam på just ditt barns signaler.

Läs också: Så gör du barnets potträning rolig – bästa tipsen!

 

3. Har torr blöja på nätterna

Ett tecken på att det kan vara dags för potträning är att ditt barn har torr blöja hela nätterna. Visste du att dagens moderna engångsblöjor är så effektiva att barn sällan känner att de har kissat?

4. Du är motiverad

Att pottträna under sommaren kan underlätta en del när det kommer till olyckor. En fördel med sommaren är att ni kan vara mycket utomhus. Hitta en tid som passar just er familj. Om projektet blir för stort och med många nederlag kanske det helt enkelt inte är dags än. Ha tålamod och stressa inte.

5. Alla barn är olika

Jämför inte ditt barn med andra barn. Det är väldigt olika när barn slutar med blöja och börjar gå på pottan eller toaletten. Det viktigaste är att introducera pottan när det känns rätt för barnet och dig som förälder.

Läs också: Så vet du att ditt barn är redo att sluta med blöja

 

Källa: 1177.se
Foto: Istockphoto

Läs också

  1. 5 myter om potträning (hur många har du gått på?)
  2. Veckans: Bebis naken på stranden - okej eller inte?
  3. 5 tips på hur du förbereder ditt barn på syskon