Veckans: Bebis naken på stranden – okej eller inte?

I veckan skrev Laila Högfeldt ett blogginlägg om att hennes son badat naken på stranden och fått märkliga blickar från vuxna. Hon ställde frågan till sina bloggläsare om det är okej för bebisar att vara nakna på stranden eller inte. Läsarna delades i två läger. 

När Laila Högfeldt och hennes familj var på semester i Barcelona glömde hon badbyxorna till sonen Philip på hotellrummet. Hon valde då att låta sonen bada och springa runt naken på stranden. Hon upplevde att folk tittade på hennes son och det var även några som kommenterade att han var just naken. En av Lailas läsare kommenterade hennes inlägg och skrev:
“Med tanke på alla ”äckliga” typer som tänder på barn där ute skulle jag aldrig låta mitt framtida barn, om jag får några springa naken på en strand”.

lailabada

Laila Högfeldt:
“Jag ville inte att folk skulle bli obekväma”

– Jag glömde Philips badbyxor på hotellrummet och utan att reflektera över det tog jag bara av hans kläder samt blöja. Han sprang omkring, glad och lycklig. Satte tårna i vattnet och sprang upp till mig och klappade händerna, för att springa ner igen. När jag var liten såg jag mina småbrorsor springa nakna och lekte både på stranden och i vattenspridaren hemma och därför kändes det inte alls konstigt. Men. Även om de flesta vuxna runt om kring oss log och sa att Philip var så söt så fick vi även blickar från andra vuxna. Eller inbillade jag mig det? När vi gick längst strandkanten hörde vi några tonåringar ropa ”Titta där, en naken bebis”, skriver Laila i sin blogg. Läs hela inlägget här.

Läs också: 7 life hacks för alla föräldrar 

Läs också

  1. Veckans: Drömmen om fler barn
  2. Veckans: What?! Mamma anmäld till soc för frisörbesök
  3. Veckans: Uppfostra andras barn – ja eller nej?