Veckans: Drömmen om fler barn

Varje vecka kommer vi på LOPPI att lyfta upp två händelser från veckan som gått. Det kan vara allt från “Veckans: Chockbesked” till “Veckans: Mest lästa inlägg” eller härliga inredningstips. Den här veckan ligger fokus på drömmen om fler barn trots att partnern inte vill eller att man inte har någon partner att få barn med.

therese_wickman

Therese Wickman: “Folk tycker att barn har rätt till två föräldrar”

Therese Wickman har en enorm längtan efter fler barn och har skrivit ett inlägg om det. Hon lever ensam med sin son och sin dotter och vill i framtiden gärna ha fler barn.
– Jag har en sådan stark längtan att jag till och med gått i planerna om att på egen hand genom inseminering skaffa ett till barn. Men tyvärr har det inte gått längre än till just tankar och funderingar då jag vet hur folk, dom flesta i alla fall har svårt att se utanför dom ”normala” ramarna för hur en familj ska se ut. Folk anser det vara egoistiskt, att barn har rätt till två föräldrar och har så innerligt svårt att förstå att alla familjer ser olika ut, skriver Therese i sin blogg.

Läs hela Therese Wickmans inlägg om längtan efter barn här. 

angelica_lagergren-1

Angelica Lagergren: “Jag vill ha fler barn, men min man säger nej”

Angelica Lagergren har alltid drömt om att ha fyra barn, men hennes man Stefan som hon även bloggar tillsammans med är nöjd med de två barnen de har.
– Jag önskar så att jag hade känt ”Nu är familjen komplett”-känslan när Philip föddes för ett år och fyra månader sen. Men nej, det gjorde jag inte. Inte ens i närheten. Det är inte det att jag inte är lycklig som det är nu, men jag är inte nöjd. Jag vill ha två barn till, så är det bara. Problemet är att Stefan inte är sugen på två barn till. Ibland när vi pratar om det säger han att han kan tänka sig ett barn till, men om många år. Jag är inte heller redo att bli gravid nu nu nu igen, men jag vill heller inte vänta fem år eller mer innan vi får nästa bebis. Är jag hemsk som inte är nöjd med två? Jag vill vara ärlig och berätta för er att hur jag känner. Det känns ju nästan lite skamligt att bara inte känna att vi har det bra som det är, skriver Angelica i sin blogg.

Läs hela Angelica Lagergrens inlägg om att vilja ha fler barn, men partnern säger nej här. 

Läs också

  1. 9 svettiga tillfällen med barn - Angelica Lagergren listar!
  2. LOPPIs profiler växer på Youtube - missa inte härligaste familjekanalerna!
  3. 21 ord att hålla koll på under graviditeten