Så gör du barnets potträning rolig – bästa tipsen!

Är det dags att börja potträna med ditt barn? Bloggaren Nina Malmström har skrivit ett inlägg där hon delar med sig av sina 8 bästa tips. 

1. Avboka allt 
Första dagarna såg jag till att inte ha någonting annat inbokat. Vi var hemma i sommarstugan eller på tomten och fokuserade bara på pottan. Den var med överallt – flyttade med den till varje rum eller ut i trädgården. Jag påminde Isabella om vart den stod och att kisset skulle komma där i.

2. Gör nåt kul på telefonen 
Vi försökte göra pottsittandet till något roligt. Läste böcker på pottan, tittade på något kul på telefonen, lyssnade efter kisset, ropade på kisset, visade mormor/dockan/gosedjuret hur man kissade på pottan. Vi lekte även att dockorna och gossdjuren behövde gå på pottan.

3. Använd trosor/kalsonger
Jag ramlade över många tips på att låta barnet gå med rumpan bar i början, då tighta trosor/kalsonger eller byxor kan påminna om känslan av att ha blöja på sig. Dock har Isabella gått nakenfis större delen av tiden när vi varit hemma i Brasilien och inte riktigt brytt sig när hon kissat på golvet så vi körde på trosor med en gång. Tänkte att hon kanske skulle tycka att känslan med blöta byxor var obehaglig och jag tycker att det här sättet har funkat bra, man får nog prova sig fram… Sedan körde vi med bara ben och klänning (långärmade när det var lite kallare) upptill. Fördelen med att potträna på sommaren – då blir det inte så himla mycket tvättande.

Läs resten av tipsen i Nina Malmströms blogg här! 

nyhetsbrev_bild_2

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här >>

Läs också

  1. Så får du barnet att somna - här är bästa nattningsknepen
  2. 5 myter om potträning (hur många har du gått på?)
  3. Veckans: Uppfostra andras barn – ja eller nej?