Recept på snabba kanelbulleplättar

Recept på kanelbulleplättar

Kanelbullens dag kanske är årets viktigaste temadag? I alla fall godaste. Om du vill testa något annat än den klassiska kanelbullen är de här kanelbulleplättarna ett MÅSTE! 

Snabbt, enkelt, kan göras på sånt man nästan alltid kan rota fram i skåpen och smakar härligt likt helt nybakade kanelbullar. Låter det som något för dig? Då är det dags att ta fram vispen och stekpannan och slänga ihop ett gäng kanelbulleplättar.

Läs också: ”Världens bästa kladdkaka? Här är 11 recept du kommer älska!”

Kanelbulleplättar går snabbt att göra och är så gott

Kanelbulleplättar, ca 15 st

2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 nypa salt
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Rapsolja till stekning

Till kanelswirl:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma

Till garnering:
Pärlsocker

Gör såhär:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll på mjölk och vispa till en slät smet. Addera smält smör och ägg. Rör ihop rumsvarmt smör, socker, kanel och kardemumma i en separat bunke. Häll i smörsmeten i en spritspåse. Smörj en stekpanna med rapsolja och hetta upp. Klicka i plättar av smeten och spritsa ut en swirl med smörsmeten på plättarna. Stek båda sidor tills de är gyllenbruna. Strö på pärlsocker vid servering. Smaklig måltid!

 

Läs också

  1. Lyckas med kanelbullar - 5 tips!
  2. Muffins och cupcakes - 6 recept
  3. Helgmums: Kladdkaka med vit choklad och citrongrädde