Muffins och cupcakes – 6 recept

På lördag den 27 maj är det muffinsens dag och vi på LOPPI vill såklart fira detta. Muffins är perfekt att baka tillsammans med barnen och att spritsa och dekorera brukar vara det roligaste. Här är 6 recept på muffins och cupcakes att baka.

Amerikanska äpple- och kanelmuffins med crumble

muffins_linneasskafferi

Maffiga muffins som är saftiga och innehåller karamelliserade äpplen. Du hittar receptet hos Hannas bageri. 

Mangomuffins

muffins_blueberry

Fluffiga muffins med en fräsch smak av mango. Frostingen är smaksatt med citron och blåbären på toppen blir pricken över i. Klicka dig in till Nina Hermansen för recept på dessa ljuvliga mangomuffins. 

Strösselmuffins 

muffins_lagergren

Fru Lagergren bjuder på recept på saftiga minimuffins med härlig frosting gjord på marshmallowfluff. Toppa med strössel, perfekt för barnkalas och dop.

Glutenfria muffins 

nina_muffins

Ska du bjuda någon som är allergisk mot gluten på fika? Eller är du själv glutenallergisk? Nina har receptet på Mårbackamuffins med blåbär och grädde. 

Morotsmuffins med frosting 

muffins_linneas_skafferi

Tänk dig riktigt saftiga morotsmuffins som har en frosting på toppat med rivet limeskal! Det receptet hittar du hos Linnéas Skafferi. 

Kladdiga browniemuffins

muffins

Enkla att slänga ihop och passar utmärkt med nyvispad grädde och jordgubbar. Så beskriver Nina sina kladdiga browniemuffins som du hittar här. 

Muffins med en överraskning 

jordgubbar-muffins

I Hannas muffins med smak av jordgubb och choklad gömmer det sig en hel jorgubbe och även en härlig klick nutella. Du hittar receptet här. 

Glutenfria rabarbermuffins

muffins_nina

Glutenfria, saftiga och med smak av riktig sommar. Nina delar med sig av recept på glutenfria muffins med smak av rabarber och jordgubb. Mums!

Saftiga chokladmuffins

chokladmuffins_niiinis

En härligt supersaftig chokladmuffins med banan, kaffesmak och härlig mörk choklad. Klicka in dig hos Nina och testa hennes enkla recept. 

Oreo cupcakes

hannasbageri_muffins

Gillar du Oreo-kakor? Då kommer du förmodligen att älska dessa oreo-muffins som Hannas bageri har skapat. 

Vill du ha fler recept? Missa då inte Linnéas blogg här. Eller gå in på Hannas blogg här för fler härliga recept. Även Nina delar med sig av goda bakverk och matiga recept.

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. 16 enkla sätt att få in mer frukt och grönt i vardagen 
  3. 5 middagstips hela familjen kommer älska